Δεκαπενταύγουστος 2015 Στην Πανέμορφη Γόριανη Σπερχειάδας!(ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την  τιμητική της  είχε η πανέμορφη Γόριανη της Σπερχειάδας τον Δεκαπενταύγουστο με το εξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου!
_DSC0124  Πάρα πολλοί δημότες της Σπερχειάδας αλλά και ετεροδημότες που κάνουν τις διακοπές τους στην Σπερχειάδα, παρέστησαν στον καταπράσινο χώρο της Γόριανης για να δοξάσουν την Παναγία.
_DSC0132Με ευλάβεια παρακολούθησαν την δοξολογία και θεία λειτουργία και αντάλλαξαν ευχές για ένα καλύτερο μέλλον αφού η κατάσταση στην χώρα συνεχίζει να είναι δύσκολη.
Να θυμίσουμε ότι παλιότερα στην Γόριανη, ο Δεκαπενταύγουστος είχε πιο.. εορταστική και παραδοσιακή ατμόσφαιρα, αφού γίνονταν χοροί με ζωντανή μουσική ενώ κάτοικοι έψηναν παραδοσιακά και όλοι μαζί γίνονταν μία μεγάλη παρέα!
_DSC0147
_DSC0102
Φέτος  εκτός από μια περίπτωση δημότη που έψησε με παραδοσιακό τρόπο τον οβελία, έκπληξη προκάλεσε η παρουσία της  Κίνησης Πολιτών Σπερχειάδας (ΚΙΠΟΣ) με πανό του συλλόγου να εύχεται χρόνια πολλά για την ημέρα, πρόσφερε στους παρευρισκομένους γλυκό και τσίπουρο με μία “ιδιαίτερη”… χαρτοπετσέτα! (Προφανώς θα είναι δαπάνη απο τα 3.200€ της επιχορήγησης  για το πανυγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Σπερχειάδα..)
Ας ελπίσουμε και άλλοι τοπικοί  σύλλογοι να μιμηθούν και να συμμετάσχουν του χρόνου με την ίδια ή και καλύτερη παρουσία και γιατί ΟΧΙ με διαγωνισμό ΠΑΝΟΥ!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ο χώρος διατηρήθηκε καθαρός.
Άλλωστε την επόμενη ημέρα (16/8/2015) στο ξωκλήσι  της Παναγιάς θα τελεστεί γάμος γνωστού ζευγαριού της Σπερχειάδας που μάλιστα πρωτοτύπησε στον ερχομό Γαμπρού & Νύφης.
Θα αναρτηθεί από τον Φωνογράφο  σχετικό βίντεο.
Παρακολουθείστε το βίντεο από τον Δεκαπενταύγουστο 2015 στην Γόριανη Σπερχειάδας

_DSC0137_DSC0113_DSC0116

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη