Ανάμνηση ευρέσεως Ιεράς Εικόνος Παναγίας Αγάθωνος

Την επέτειο της ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, από τον Όσιο Αγάθωνα, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Υπάτης εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο  5 – 6 Αυγούστου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία την Αγάθωνη.

Εφέτος στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Θεοφιλέστατο κ. Κύριλλο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον θείο λόγο, κατά τον οποίο ο Θεοφιλέστατος με μεστό θεολογικό λόγο αναφέρθηκε στο γεγονός της θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση να παρευρεθεί στην πανήγυρη της Μονής και τον Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό για την φιλοξενία και τέλος ανέφερε τις προσωπικές του εμπειρίες από την συναναστροφή του με τον μακαριστό Γέροντα Βησσαρίωνα καταθέτοντας την δική του μαρτυρία και την βεβαία πεποίθηση του, για την αγιότητά του οσίου Γέροντος.  

Στην πανήγυρη παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Βέττας, η τ. Βουλευτής κα Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Σπερχειάδος Μακρακώμης κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Καρακάντζας και άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και λοιπών φορέων της Φθιώτιδος.

φωτογραφίες: imfth.gr & Δημήτρης Ανάγνου








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη