Έλαμψεν ο Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως επεκράτησε να λέγεται, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς και Διάκονοι της Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας προέτρεψε τους πιστούς να προσέλθουν στον Πνευματικό αγώνα  και με όπλα την εγρήγορση, την νήψη και την υπομονή να αμυνόμεθα κατά των εχθρών μας, του διαβόλου, του κόσμου και του παλαιού ανθρώπου και να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες δια να εορτάσουμε στο τέλος αυτής της πορείας, μαζί με την Ανάσταση του Χριστού και την δική μας Ανάσταση.

Στο τέλος του Εσπερινού κληρικοί και λαϊκοί, αντήλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, όπως συνηθίζεται και ασπάστηκαν τον τίμιο Σταυρό και την χείρα του Σεβασμιωτάτου.

ΠΗΓΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη