Εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολις Φθιώ­­τι­δος θα εορτάσει και φέτος τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων την Κυριακή 20 Μαρτίου προ του Ευαγγελισμού.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 6 το από­­γευ­­μα με τη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Μητροπολιτικό Ναό με τη συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως Λαμίας. Εν συνεχεία θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου . Ομιλία υπό του Θεοφιλεστάτου.

Στις 9μ.μ. θα αρχίσει Ιερά Ολονυκτία μέχρι πρωίας. Λειτουργός και ομιλητής ο  Πανοσιολ. Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης.

Το Σάββατο στις 6μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πα­­νηγυρικός Αρχιερατικός Ε­σπε­ρι­νός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονος με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου. Ομιλία υπό του Θεοφιλεστάτου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης μας θα επιδώσει χρηματικά βραβεία σε 17 πρωτεύσαντες μαθητές των Λυκείων της Φθιώτιδος, που εισήχθησαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου εορτή της Ορθοδοξίας θα γίνει Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των ως άνω Αρχιερέων και η λιτανεία των Ιερών Εικόνων κατά την συνήθη τάξιν.

Καλούμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να συμμετάσχει στις ως άνω εορτα­στι­κές εκδηλώσεις και να ευλογηθεί από τον Πάντιμο χορό των Φθιωτών Α­γί­ων. 

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη