Σουπιές με κρασί και ρύζι

Θαλασσινά
Σουπιές με κρασί και ρύζι
 
Υλικά

    1 κιλό σουπιές
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 κτγ σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
    ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
    1 κλωνάρι μάραθο ψιλοκομμένο
    1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
    2 ποτήρια ζεστό νερό
    Αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζοντας το δέρμα, τη σακούλα με το μελάνι.
    Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κομμάτια
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε τις σουπιές και τις ροδίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
    Ρίχνουμε το κρασί και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ¼  ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
    Στο φαγητό που βράζει προσθέτουμε  το ζεστό νερό,  το ρύζι και το μάραθο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να βράσουν .
    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και, όταν αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
    Σε 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανακατεύουμε ξανά για να πιει όλα υγρά το ρύζι.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη