Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Λαμία

Στολισμένη με σημαίες και δάφνες εόρτασε η πόλη της Λαμίας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική εορτή της παλιγγενεσίας με κέντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον τόπο μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου. Στον Καθεδρικό Ναό πλήθος πιστών παρακολούθησαν τον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής και τη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Λαμίας και όλων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στην θεολογία της εορτής του Ευαγγελισμού και στα πολλά χαρίσματα της Παναγίας τα οποία με αγάπη διανέμει στους πιστούς όλων των αιώνων.

Ακολούθησε Δοξολογία στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, που όλοι μαζί, ο ιερός Κλήρος, οι πολιτικοί και Στρατιωτικοί άρχοντες και ο πιστός λαός βρέθηκαν σήμερα ενωμένοι και απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς είπε χαρακτηριστικά «αν γίνει ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, αυτές όλες τις ομορφιές, που τώρα απολαμβάνετε, θα τις χάσετε!».

Μετά τη Δοξολογία και τον πανηγυρικό της Ημέρας, ακολούθησε λιτανεία με την ιερά Εικόνα της Παναγίας Ευαγγελιστρίας με τη συμμετοχή όλων, παρά την βροχή. Εψάλη Τρισάγιο στον τόπο της Θυσίας του Αθανασίου Διάκου και μετά Κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του «Αητού της Ρούμελης» στην Πλατεία Διάκου.

Στις 12 ακριβώς άρχισε η Εθνική παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, της πολιτικής προστασίας και του Στρατού, την οποία παρακολούθησαν γονείς, επισκέπτες της Λαμίας και πλήθος πολιτών.





















 imfth.gr
Φωτογραφίες: imfth.gr  & Δημήτρης Ανάγνου


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη