Στο Ανόβερο οι πρώτοι σύροι πρόσφυγες από την Τουρκία

Στο Ανόβερο οι πρώτοι σύροι πρόσφυγες από την Τουρκία

Οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Συρία προσγειώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Ανοβέρου. Η υλοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής προσφύγων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ ξεκίνησε επίσημα.

Οι πρώτοι 16 πρόσφυγες από τη Συρία πέταξαν με πρωινή πτήσης της γραμμής από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Ανόβερο. Μαζί τους ταξίδεψαν επιχειρηματίες αλλά και τουρίστες. 16 γυναίκες, άνδρες και παιδιά από τη Συρία προσγειώθηκαν στις 8.30 το πρωί στο αεροδρόμιο του Ανοβέρου. Πρόκειται για τους πρώτους πρόσφυγες που επωφελούνται από την αμφιλεγόμενη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα πληροφορήθηκαν ότι θα τους επιτραπεί να μεταβούν απολύτως νόμιμα από την Τουρκία στη Γερμανία. Κανείς τους δεν ήθελε να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί από το πλήθος των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου. «Είναι όλοι τους εξαιρετικά αναστατωμένοι και λίγο φοβισμένοι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», δήλωσε η Κορίνα Βίχερ από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF). Γυναίκες καλυμμένες με μαντήλια και με σκυμμένα κεφάλια έκαναν τα πάντα προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες. Οι περισσότεροι πρόσφυγες περνούσαν κοιτώντας το πάτωμα. Μόνο ένας γκριζομάλλης άνδρας χαμογέλασε φωνάζοντας «Thank you Germany» (Ευχαριστούμε Γερμανία).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: http://www.dw.com

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη