Ιταλία: 62χρονη γέννησε χωρίς εξωσωματική

Χάρη σε ορμονική θεραπεία, χωρίς να προβεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, κατάφερε να γίνει μητέρα η 62χρονη Μαρία Ροζάρια. Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε έπειτα από οκτώμιση μήνες κύησης με καισαρική επέμβαση, στην πόλη Καζέρτα της Νότιας Ιταλίας και οι γιατροί δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Το νεογέννητο αγοράκι ζυγίζει 3,5 κιλά, ονομάστηκε Ελίας, και βρίσκεται για προληπτικούς και μόνο λόγους στην μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής Πινέτα Γκράντε, στην τοποθεσία Καστέλ Βολτούρνο, έξω από την Καζέρτα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δεν έχουν γίνει γνωστές, έως τώρα, άλλες παρόμοιες περιπτώσεις γυναικών που κατάφεραν να τεκνοποιήσουν σ' αυτή την ηλικία, χωρίς προσφυγή στην διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτό που αναμένει τώρα η ευτυχής μητέρα, είναι να της πουν οι γιατροί αν θα μπορέσει να θηλάσει.

Όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ της Rai, η 62χρονη είπε στα ανίψια της πως, όταν εκείνη δεν θα υπάρχει πια -ευχόμενη βέβαια αυτό να συμβεί όσο πιο αργά γίνεται- θα πρέπει να φροντίσουν με αγάπη και στοργή το παιδί της.


enikos.gr



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη