Χοιρινές μπριζόλες μέσα σε απίθανη σάλτσα από τον ζωμό τους

Χοιρινές μπριζόλες με απίθανη σάλτσα

Αν θέλετε να απολαύσετε τις μπριζόλες σας μαγειρεμένες και μ΄έναν άλλον τρόπο, διαφορετικό από τους κλασικούς, σας έχω μια καταπληκτική συνταγή!

Μπριζόλες που γίνονται λουκουμάκι, ζουμερές και πεντανόστιμες, μέσα σε μία πραγματικά απίθανη σάλτσα που δημιουργείται από τα νόστιμα ζουμάκια τους. Υπέροχα δεμένη, πηχτή, μελωμένη και γυαλιστερή σε κερδίζει από την πρώτη ματιά. Όσο δε για την γεύση, σε οδηγεί σε ονειρικά μονοπάτια. Προμηθευτείτε φρέσκο, τραγανό ψωμάκι γιατί είναι αδύνατον να αντισταθείς και να μην σκουπίζεις το πιάτο ακόμα κι όταν δεν έχει μείνει μέσα τίποτα πια. Αυτό το φαγάκι θα το λατρέψετε!
Υλικά

    3 χοιρινές μπριζόλες
    1/4 φλ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά*
    250 γρ. μανιτάρια
    1/4 φλ. αλεύρι
    1 κ. γλυκού ξερή ρίγανη
    1 κ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι ή 1/2 κ. γλυκού ξερό
    λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
    αλάτι και πιπέρι

*Εναλλακτικά βάζω 1/2 κ. γλυκού πολτό σκόρδου για να αποφύγω την μυρωδιά του φρέσκου σκόρδου  αλλά γενικά μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σ΄ένα τηγάνι βαθύ ή σε μία κατσαρόλα πλασοτέ (χαμηλη) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.

Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε αυτό που θα αφήσουν οι μπριζόλες στον πάτο του τηγανιού γι΄αυτό μην χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό σκεύος. Η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή για να μην καούν και μαυρίσουν τα υπολείμματα στο τηγάνι. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι. Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι. Καθώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου ή το σκόρδο, αν βάλουμε βέβαια. Ρίχνουμε την ρίγανη. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια. Προσθέτουμε το θυμάρι.
Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό. Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Πηγή: cookeatup

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη