Η Εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην ομώνυμη Ενορία της Λαμίας

Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάσθηκε η Ιερά Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

    Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο τυπικό στην οποία παρέστη πλήθος πιστών από την Ενορία και από την πόλη της Λαμίας. Ο ομώνυμος μεγαλοπεπής Ιερός Ναός του Αγίου αυτή την ημέρα εορτάζει και την ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού τα οποία τελέσθηκαν το έτος 2010 υπό των σεπτών χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου

    Κατά την τάξιν, στην ακολουθία της Λιτής έγινε η κατάθεση του Ιερού Επιταφίου του Αγίου και κατά την διάρκεια του Όρθρου εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου. Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, του Εσπερινού , της Λιτής, του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, οι κληρικοί και ο πιστός λαός του Θεού ψαλλομένου του απολυτίκιου του Αγίου, μετέβησαν στο ενοριακό πνευματικό κέντρο όπου κατά την αγιορείτικη τάξη, έγινε η ύψωση της μερίδος της Παναγίας.

    Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού για την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και το σημαντικό γεγονός των Εγκαινίων του Ναού και εδόθη κέρασμα σε όλους τους εορταστάς.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη