Αριστερή Παρέμβαση: Οι 2 Επίκαιρες Ερωτήσεις για το Νοσοκομείο Λαμίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

1η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη
για το κτιριακό πρόβλημα των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
που λειτουργούν στη Λαμία

Αυτή τη στιγμή, στα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργούν στη Λαμία, φοιτούν συνολικά 1.300 φοιτητές.

Τα κτίρια της πρώην Ακαδημίας που διατίθενται για τη λειτουργία των δύο αυτών τμημάτων, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των 1.300 φοιτητών. Δεν είναι επαρκείς οι αίθουσες διδασκαλίας, δεν υπάρχουν κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια, δεν υπάρχουν κατάλληλες αίθουσες για τη βιβλιοθήκη, οι χώροι εστίασης είναι ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, ενώ και οι βοηθητικοί χώροι δεν επαρκούν για τους φοιτητές, ούτε για το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό.

Είναι προφανές ότι αυτές οι ελλείψεις επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου.

Πέραν της προφανούς μακροπρόθεσμης λύσης της κατασκευής ενός κτιρίου αποκλειστικά σχεδιασμένου για τις ακαδημαϊκές ανάγκες των δύο συγκεκριμένων πανεπιστημιακών τμημάτων, είναι ανάγκη να βρεθούν άμεσες κτιριακές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των 1.300 φοιτητών και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

Τι προτίθεστε να κάνετε για να βρεθούν άμεσα, κατάλληλα κτίρια κοντά στα ήδη υπάρχοντα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα καλύπτουν τις κατεπείγουσες λειτουργικές ανάγκες των 1.300 φοιτητών και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού;

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Βασίλης Ζούμπος

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
14 Δεκεμβρίου 2016
2η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη
για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου Λαμίας

Τα δραματικά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας συνεχίζονται, με ευθύνη της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, καθώς και όλων των διορισμένων από αυτές διοικήσεων του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ.

Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κα οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και κλίνες είναι δραματική. Η μη εξόφληση των οφειλόμενων και των ρεπό στους νοσηλευτές έχει γίνει κοινός τόπος. Συνολικά, λόγω της δραματικής υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας λόγω Μνημονίων, έχουν 6 χρόνια να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Λαμίας. Προφανώς, δεν αποτελεί λύση να "δανείζεται" το Νοσοκομείο Λαμίας για λίγο καιρό με "εντέλλεσθε" γιατρούς από άλλα Νοσοκομεία της περιοχής ή από Κέντρα Υγείας, γιατί οι γιατροί αυτοί θα λείψουν από τους ασθενείς των δομών υγείας στις οποίες κανονικά υπηρετούν. Η υποβάθμιση και η απαξίωση της παρεχόμενης περίθαλψης σε όλη τη χώρα και στη Φθιώτιδα είναι ένα διαρκές έγκλημα ενάντια στο λαό.

Η δραματική υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας είναι άμεσο αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και της κομβικής επιλογής όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος απέναντι στους γύπες των αγορών. Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να εξυπηρετεί το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος προς τους δανειστές, όσο διαιωνίζεται η αποικιοκρατική σχέση υποτέλειας με την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο θα συνεχίζουν να μην υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και την παιδεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει. Χωρίς ρήξη με τους τοκογλύφους δανειστές, χωρίς σύγκρουση και έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., δεν είναι δυνατή η ακύρωση των εγκληματικών πολιτικών των μνημονίων που καταστρέφουν και την Δημόσια Υγεία.

Η περιφερειακή μας παράταξη, Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για Δημόσια και Δωρεάν ποιοτική Υγεία για όλο το λαό και προτείνει τη διοργάνωση μεγάλου Παμφθιωτικού Συλλαλητηρίου, που θα απαιτήσει την άμεση στελέχωση και την επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Δεδομένων όλων των παραπάνω ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

Μετά από τις επαφές που είχατε στην Αθήνα με τον αρμόδιο υπουργό, τι προτίθεστε να κάνετε για να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Λαμίας με το απαραίτητο προσωπικό, και να πληρωθούν όλες οι υπόλοιπες ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση, που αντιμετωπίζουν όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας;
Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Ζούμπος


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη