E-MAILiT: Η πρώτη υπηρεσία κοινωνικού διαμοιρασμού στην Ευρώπη είναι ελληνική!

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποιούν μηνιαίως 40 εκατομμύρια διαδικτυακοί χρήστες, από 240 χώρες.
Ο Νικήτας Γεωργόπουλος, γραφίστας και λάτρης του κώδικα, μίλησε στο epixeiro.gr για την καινοτομική startup που έχει ιδρύσει το E-MAILiT.
Τι είναι το E-MAILiT και ποιος ο σκοπός του;
Το E-MAILiT είναι η μοναδική υπηρεσία κοινωνικού διαμοιρασμού περιεχομένου ιστοσελίδων στην Ελλάδα και η πρώτη στην Ευρώπη, που απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε καθημερινούς χρήστες του διαδικτύου. Πίσω από το E-MAILiT, που κατάφερε να κερδίσει μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, βρίσκεται μια μικρή ομάδα νέων ανθρώπων με επικεφαλής τον γραφίστα Νικήτα Γεωργόπουλο.
Ποιο είναι το όραμά σας;
Στόχος του E-MAILiT είναι να επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές και να βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών του διαδικτύου σε ό,τι αφορά τον διαμοιρασμό περιεχομένου. Η ανάγκη του κόσμου να μοιράζεται πληροφορίες με τους συνανθρώπους του πάντα υπήρχε, ωστόσο τώρα, στην εποχή των έξυπνων συσκευών και της τεχνητής νοημοσύνης, όλα θα γίνουν ακόμη πιο αυτοματοποιημένα στο social networking. Γι' αυτό και το E-MAILiT έρχεται να συμβάλει στα παραπάνω είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων, είτε μέσω e-mail και γραπτών διαδραστικών μηνυμάτων.
Οι νέοι επιχειρηματίες πρέπει να πιστεύουν στο όραμά τους, να θέτουν στρατηγική και στόχους και να μην απογοητεύονται.
Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;
Η επιτυχία περιλαμβάνει την επιτυχή διείσδυση στους τομείς που δραστηριοποιείται ο ανταγωνισμός με την παράλληλη δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών, που στόχο έχουν την αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων που έχουν εγκατεστημένη την υπηρεσία μας.
Πώς παρακινείτε την ομάδα σας;
Σε αρχικό στάδιο, το προϊόν λειτουργούσε στον αυτόματο πιλότο και κατάφερε να καταρρίψει συνεχόμενα milestones. Σχεδόν αμέσως, απέδειξε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα με την επιπλέον ανθρώπινη παρέμβαση. Έτσι η ομάδα δουλεύει με πίστη στο όραμα, με την αίσθηση του επείγοντος και εφαρμόζω outside-the-box δημιουργικές ιδέες.
Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;
Το E-MAILiT είναι bootstrapped και δεν προσέγγισε ποτέ VCs ή angel investors. Η ανάγκη για ύπαρξη αρχικού κεφαλαίου εξαρτάται από τη φύση του startup. Αν πρόκειται για app δεν χρειάζεται απαραιτήτως χρηματοδότηση, η οποία όμως είναι αναγκαία για startups που δραστηριοποιούνται στον χώρο του SaaS και του Consumer web, όπως εμείς.
Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;
Να πιστεύουν στο όραμά τους, να θέτουν στρατηγική και στόχους και να μην απογοητεύονται από δυσκολίες που πιθανότατα θα προκύψουν. Τέλος, κλειδί για την επιτυχία είναι φυσικά και η άριστη επικοινωνία μεταξύ της ομάδας.

Τόνι Αραβαντινού
 http://www.epixeiro.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη