Μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Φθιώτιδος

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας χοροστάτησε και ωμίλησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

            Στον Ιερό Ναό μετέβη ο Σεβασμιώτατος προσκεκλημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συνδέσμου Συνταξιούχων Υπαλλήλων του Δημοσίου Νομού Φθιώτιδος, προκειμένου να τελέσει το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συνδέσμου.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας με αγιογραφικά χωρία ωμίλησε για την μέλλουσα αιώνια ζωή την οποία πρέπει να επιζητούμε. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

 « Σε αυτήν την πίστη της αιωνιότητος στηριζόμενοι τελείτα,  σήμερα το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων συναδέλφων σας. Το εισιτήριο που πρέπει να κρατούμε στο χέρι μας  για το μεγάλο ταξίδι από τα πρόσκαιρα στα αιώνια είναι η Πίστη και η Αγάπη. Ο παράδεισος για τον πιστό άνθρωπο ξεκινά από την γη και βρίσκεται μέσα στην Εκκλησία. Δεν είναι τα λεφτά και τα επίγεια αποκτήματα αλλά η ευτυχής συνείδηση της Αγάπης και της Πίστεως. Η πραγματική ευτυχία είναι μέσα στην Εκκλησία. Η περίοδος της οποία διανύουμε είναι αληθινά τραγική. Δεν πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας και την ψυχή μας αλλά με προσευχή να στρέψουμε το βλέμμα μας στον Θεό, ο οποίος είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας».

            Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο στο οποίο παρέστησαν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί, μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων.

            Προ του τέλους του μνημοσύνου,  ωμίλησε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ζαχαρίας Πράπας, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό αυτό, ο οποίος είναι ιερό χρέος, όπως ετόνισε, απέναντι σε όλους αυτούς τους συναδέλφους τους που έφυγαν από την πρόσκαιρη ζωή. Τέλος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό μνημόσυνο.

            Ακολούθησε καφές στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού.

imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη