Στήριξη μόνο στους συνταξιούχους, όχι στους «ενεργούς» ασφαλισμένους

Μονόπλευρη φαίνεται πως είναι η στήριξη της κυβέρνησης στη μία μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και συγκεκριμένα στους συνταξιούχους.
Αντίθετα οι ασφαλισμένοι και, προπαντός, οι αυτασφαλισμένοι έχουν αφεθεί στην κακή -καθώς φαίνεται – τύχη τους.
Και αυτό γιατί η κυβέρνηση είχε τη μέριμνα να ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους που παίρνουν έως 850 ευρώ και να καταθέσει χθες τη σχετική τροπολογία.
Ωστόσο, κάθε άλλο έχει δείξει την ίδια μέριμνα να εκδώσει την υπουργική εγκύκλιο ή απόφαση για το πως ακριβώς  θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων και των αγροτών από 1.1.2017.
Την ίδια ώρα και καθώς η απώθηση που προκαλούν από …μόνα τους τα ασφαλιστικά «χαράτσια» γίνεται μεγαλύτερη λόγω της εντεινόμενης σύγχυσης που προκαλεί η καθυστέρηση της έκδοσης της σχετικής υπουργικής εγκυκλίου, πληροφορίες αναφέρουν πως χιλιάδες, αν όχι δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τον ΟΑΕΕ προκειμένου να αποφύγουν τα νέα ασφαλιστικά «χαράτσια» επί του εισοδήματος τους, προμηνύοντας ακόμα χειρότερα έσοδα -σε σχέση με τα φετινά- από εισφορές το 2017.
Με άλλα λόγια, μπορεί η κυβέρνηση να διασφάλισε με επίπονο -για τους πολίτες- τρόπο να υπάρξει φέτος μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα και έτσι να δώσει ένα έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά με την πολιτική που ασκεί αποτελεί ερώτημα το αν ο ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ θα είναι σε θέση τον επόμενο χρόνο να έχουν τις απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές για να καταβάλλουν χωρίς πρόβλημα τις ίδιες τις κύριες συντάξεις προς τους συνταξιούχους τους.
https://www.insurancedaily.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη