Header Ads

Χειροτονία Διακόνου Βαρθολομαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

Σε κλίμα χαράς και συγκινήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 18 Δεκεμβρίου ε.ε., υπό των σεπτών χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου, μια ακόμη εις διάκονον χειροτονία, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και την Β' Εύρεση της Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης Παναγίας εν Τήνω.

            Πρόκειται για την χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Κάσση ο οποίος είναι άγαμος κληρικός, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνων. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στο  νεοχειροτονούμενο το όνομα Βαρθολομαίος προς  τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη επετείω 25 ετών Θεοφιλούς και Τετιμημένης Πατριαρχίας του στον Σεπτό Θρόνο της Μητέρας Εκκλησίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

            Αφ' εσπέρας Σάββατο 17 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελασσόνιο Λαμίας ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την ρασοφορία του π. Βαρθολομαίου παρουσία των γονέων του, φίλων και πολλών ευσεβών ενοριτών.

            Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προηξήρχε της Λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

            Προ της χειροτονίας ο π. Βαρθολομαίος με μεστό Θεολογικό λόγο αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, το οποίο θα εορτάσουμε  σε λίγες ημέρες, καθώς  και στο Πανάγιον πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στον θεόσταλτο ρόλο της για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Ο π. Βαρθολομαίος αναφερόμενος στο υψηλό υπούργημα της ιερωσύνης εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την ημέρα της χειροτονίας, ημέρα όπου η Εκκλησία μας εορτάζει την Δευτέρα εύρεση της Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης Τήνου.

            Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατά σάρκα γονείς και συγγενείς του, τον πνευματικό του πατέρα Αιδ. Πρεσβ. π. Νικόλαο Κατσαρέλη, για την στήριξη που του παρείχαν και συνεχίζουν να του παρέχουν στην απόφασή του να χειροτονηθεί.

            Αναφερόμενος με συγκίνηση  στο πρόσωπό του Σεβασμιωτάτου, τον ευχαρίστησε εγκαρδίως γιατί του στάθηκε από μικρό παιδί πραγματικός πατέρας, εμπνευστής και  καθοδηγητής του σε όλη την πορεία του προς την ιερωσύνη.

            Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας, με έκδηλα τα αισθήματα της συγκινήσεως κα της χαράς χαρακτηριστικά ανέφερε: « Την τελευταία περίοδο μας συνέχει ιδιαιτέρα συγκίνηση  διότι στην Ιερά Μητρόπολή μας ζούμε ευλογημένες στιγμές, τις οποίες μας χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός με τις χειροτονίες νέων κληρικών. Μια τέτοια στιγμή είναι και η σημερινή της προσωπικής σου Πεντηκοστής. Εσύ παιδί μου, παιδιόθεν τα ιερά γράμματα οίδες. Από πολύ μικρός έδειξες την αγάπη σου για  την ιερωσύνη. Με ιεροπρέπεια και σεβασμό προς τον Θεό και την Θεία Λατρεία την οποία αγαπάς ιδιεταίρως,  πορεύτηκες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά διότι επέλεξες τον άγαμο βίο. Η Ιερά Μητρόπολις μας έχει ανάγκη και από μορφωμένους αγάμους κληρικούς, οι οποίοι με αφοσίωση θα διακονήσουν το Ιεραποστολικό και Κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας».

            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδωσε πατρικές συμβουλές στον νεοχειροτονούμενο με τις οποίες θα πρέπει να πορεύεται στον άγαμο ιερατικό του βίο, ώστε να γίνει ένας πετυχημένος κληρικός, ο οποίος με την διακονία του στην κοινωνία θα δοξάζει το όνομα του  Τριαδικού Θεού και του ευχήθηκε η Θεία Χάρις να του χαρίσει όλα τα δώρα του Ουρανού.

            Τέλος ο Ποιμενάρχης μας με μεγάλη χαρά ανακοίνωσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ότι έδωσε στον π. Βαρθολομαίο το όνομα αυτό προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την επέτειο των 25 ετών Σεπτής Πατριαρχίας του στον Αποστολικό και  Ιστορικό Θρόνο της Μητέρας Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη και πάντες εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίηση τους.

            Ακολούθησε σε κλίμα συγκινήσεως  η χειροτονία του 7ου Νέου Αμίσθου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Βαρθολομαίου κατά την διάρκεια της οποίας, άπαντες βροντοφώναξαν το «Άξιος!»

            Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, εδόθη κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο,  όπου ο π. Βαρθολομαίος δέχτηκε τις ευχές όλων.Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου
imfth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.