Ραγού με λάχανο και πράσο

Υλικά

Κρέας χοιρινό 1500 γρ
Λάχανο 2 κιλά
Πράσο 1 τεμ κομμένο ροδέλες
Καρότα 2 τεμ κομμένα ροδέλες
Βούτυρο ή μαργαρίνη 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Πελτές ντομάτας 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ χοντροκομμένα
Πάπρικa γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπερίτσες καυτερές 2 τεμ ψιλοκομμένες
Δάφνη 1 φύλλο
Μπαχάρι 3 κόκκους
Ντομάτα φρέσκια 1 τεμ τριμμένη
Αλάτι -πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ προαιρετικά για να πήξει η σάλτσα

Οδηγίες
Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια, τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια , τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε το πράσο, τα καρότα , τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε κατσαρόλα φαρδιά το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να κάψει καλά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κρέας,  ανακατεύουμε με ξύλινη  κουτάλα συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά  από τα κρεμμύδια και το κρέας να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα,το πράσο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε την πάπρικα,τις πιπερίτσες, το πιπέρι κι ανακατεύουμε συνέχεια να μη μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης ,το μπαχάρι και σοτάρουμε για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό για να μη μας ξεραθεί το κρέας, ανακατεύοντας. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φλιτζάνι τσαγιού με νερό χλιαρό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε κι άλλο νερό μέχρι να σκεπάζει το κρέας και αλατίζουμε λίγο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στο διάστημα που σιγοβράζει το φαγητό καθαρίζουμε το λάχανο, αφαιρούμε τα πρώτα φύλλα, το κόβουμε στα τέσσερα  και μετά σε μικρότερα κομμάτια.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει μαζί με 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι και ζεματάμε το λάχανο. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε. Αφού έχει μισοψηθεί το κρέας, το παραμερίζουμε μέσα στην κατσαρόλα στη μία άκρη και στην άλλη άκρη βάζουμε το ζεματισμένο λάχανο.Προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό για να σκεπάζει το φαγητό, αλατίζουμε, το σκεπάζουμε πρώτα με ένα πιάτο και μετά με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά κουνώντας συχνά την κατσαρόλα για να ανακατέψουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το σερβίρουμε σε πιατέλα.

* Αν έχει μείνει πολύ  σάλτσα αραιή , διαλύουμε λίγο αλεύρι σε χλιαρό ζουμί από το φαγητό, περιχύνουμε με αυτό μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί.

http://www.chefoulis.gr/


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη