Ο Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θανάσης Μιχελής για την καταβολή αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων Ανατ. Φθιώτιδας

Ο Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θανάσης Μιχελής για την καταβολή αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων Ανατ. Φθιώτιδας


Ύστερα από επίμονες και συνεχείς προσπάθειες μας επί μήνες, προς κάθε κατεύθυνση (Ταμείο Παρακαταθηκών-Δανείων, Υπουργεία Μεταφορών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Νομικό Συμβούλιο του κράτους), κατέστη δυνατή η εκταμίευση των περίπου 504.000 ΕΥΡΩ για την αποζημίωση των 163 δικαιούχων, κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας, λόγω απαλλοτρίωσης κτημάτων τους για την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού.

Συγκεκριμένα η υπόθεση (απόφαση 112 / 2009 του Εφετείου Λαμίας) λίμναζε για χρόνια στις υπηρεσίες του Ταμείου Παρακαταθηκών-Δανείων, παρ’ όλο που το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών-Υποδομών κατέθεσε στο Ταμείο το 2014, το αντίστοιχο ποσό. Σε άλλη βέβαια ίδια περίπτωση (απόφαση 11 / 2013 του Εφετείου Λαμίας) για την ίδια περιοχή (Νέα Οδός Ανατολικής Φθιώτιδας), οι υπηρεσίες του Ταμείου έσπευσαν το Δεκέμβρη του 2014 να αποδώσουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Είναι άραγε κι αυτό ένα δείγμα τυχαίας παράλειψης ή γραφειοκρατίας ή μήπως παρεμβάσεων και διαπλοκής; Θεωρούμε πως δεν είναι του παρόντος, μέλλει όμως να διερευνηθεί.

Επί του παρόντος μας αρκεί η θετική εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και η σημερινή αποδοχή αυτής από τον Διοικητή του Ταμείου, σύμφωνα με την οποία θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα ποσά που η από το 2009 Εφετειακή απόφαση ορίζει. Αναμένουμε και τη γρήγορη διεκπεραίωση.  



Λαμία 23 Ιανουαρίου 2017

Θανάσης Μιχελής





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη