Όλοι στην συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ την Τρίτη 31 Γενάρη 2017 και ώρα 6 το απόγευμα


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ – ΤΗΛ: 6986108669   -   6977257211  -   6947774077
Λαμία 31 Γενάρη 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας  στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών   Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας  που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Γενάρη 2017 και ώρα 6 το απόγευμα έξω από το πολυκατάστημα ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται εκεί, έξω από το πολυκατάστημα  ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ.
Καταγγέλλουμε την πολυεθνική ηλεκτρικών ειδών ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ που στις 25 Γενάρη 2017 πραγματοποίησε   τρεις (3) απολύσεις εργαζομένων  από το κατάστημα της Λαμίας και μάλιστα οι δύο συνάδελφοι ήταν ζευγάρι.
Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν εργάζονταν πάνω από 10 χρόνια στην εταιρεία με την ειδικότητα του πωλητή δύο εργαζόμενοι και μια εργαζόμενοι ως ταμίας.
Η πολυεθνική ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ  τους τελευταίους μήνες στο κατάστημα της Λαμίας έχει προβεί στην πρόσληψη 10 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με 6ώρη και 4ώρη απασχόληση εκ των οποίων 5 ως πωλητές και 5 στα ταμία,  σκοπός της δεν είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά να αλλάξει το παλιό προσωπικό με νέο, θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και φτηνό εργατικό δυναμικό  για να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας μαζί με την επιθεώρηση εργασίας την παρασκευή 27 Γενάρη 20178 στο πολυκατάστημα.
Ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας
Αυτή είναι η εργοδοσία! Δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους προκειμένου να βγάζει περισσότερα κέρδη! Μας μείωσαν τους μισθούς, μας κόψανε όλες τις κοινωνικές παροχές, μας έχουν και δουλεύουμε Κυριακές και αργίες με διάφορα προσχήματα και η αντεργατική επίθεση όλο και βαθαίνει.
Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας παίρνουν πίσω δικαιώματα κατακτημένα με σκληρούς, εργατικούς αγώνες; Ως πότε θα τους αφήνουμε να διαλύουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας;
Δεν είναι ανίκητοι!
Με τη δική σου συνειδητή συμμετοχή έχεις τη δυνατότητα μαζί με το Κλαδικό σου σωματείο να ακυρώνεις απολύσεις και να κατακτήσεις το αναφαίρετο δικαίωμά σου για σταθερή και μόνιμη εργασία.
Όπου οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν και έδωσαν συλλογική απάντηση στην εργοδοσία, τότε είχαμε αποτελέσματα και κατακτήσεις! 
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του! Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να οργανωθεί στο κλαδικό του σωματείο και να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του!.
Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις τους.
Δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.
Όλοι στην συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΣ την Τρίτη 31 Γενάρη 2017 και ώρα 6 το απόγευμα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη