Εικαστική έκθεση του Στέλιου Σταφέτου στο Black Duck στην πλ.Καρύτση - Eγκαίνια 14/2/17

Στέλιος Σταφέτος
Eγκαίνια Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 & ώρα 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης14 με 22 Φεβρουαρίου 2017
Δευτέρα με Σάββατο: 13:00 - 22:00 & Kυριακή: 19:00 - 22:00

Ο Στέλιος Σταφέτος, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με καθηγητές τους Δ. Μυταρά και Δ. Κοκκινίδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ισπανία (Μαδρίτη) στη Facultad de Bellas Artes “ San Fernado” Universidad Complutense de Madrid, στο εργαστήριο ζωγραφικής του Manuel Mendez Sanchez. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 12 ατομικές εκθέσεις, Ισπανία, Ελλάδα, και σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα & εξωτερικό. Ακόμη έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις του ΕΕΤΕ, σε εκθέσεις της ΕΕΔΥΕ για την ειρήνη, εκθέσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, του ΚΚΕ και συμμετέχει στις ομαδικές εκθέσεις “Άνθρωποι - Χρώμα - Σίδερο” μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

 «Σε μία κοινωνία όπου η τέχνη λειτουργεί σα ναρκωτικό, απέναντι στη σκληρή καθημερινότητα που ζούμε, υπάρχουν καλλιτέχνες που τολμούν και προσπαθούν να αλλάξουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Ο Στέλιος Σταφέτος έχοντας κατακτήσει να δίνει μορφή που συνδιαλέγεται με το περιεχόμενο στα έργα του, προσπαθώντας να αποτυπώσει τις σκέψεις του για την κοινωνία στον καμβά, μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο τόσο διαφορετικό και ταυτόχρονα οικείο. Οι πίνακες του, με εξπρεσιονιστικές και σουρεαλιστικές επιρροές, αντανακλούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσω των αντιθέσεων την πραγματικότητα και έχουν την ικανότητα να πλημμυρίζουν το μυαλό και τις αισθήσεις, με μία απίστευτη γκάμα συναισθημάτων.»

 Μαρία - Φανουρία Βλάχου
Ιστορικός Τέχνης

Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
Τηλ: 210 3234760 • www.blackduck.gr





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη