Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Rachel Harpaz στη Λαμία

Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Rachel Harpaz

“F E M I N A”
(“Γ Υ Ν Α Ι Κ Α”)
| The Rachel Harpaz Project |

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Πρεσβεία του Ισραήλ και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Εταιρεία Κοινωνικών Εφαρμογών” σας προσκαλούν στην Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Rachel Harpaz που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς», της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

Μυστικά κρυμμένα για χρόνια, ενδεδυμένα με το πέπλο του γυναικείου βλέμματος… Άλλες φορές μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα, που μας μεταβάλλουν σε «συνενόχους» καθώς περιμένουν να τα ανακαλύψουμε... Πώς διαχειρίζεται τελικά η σύγχρονη γυναίκα τα κρυμμένα μυστικά του εαυτού, των δικών της ανθρώπων, τα κοινά μυστικά της κοινωνίας γύρω της αλλά και του κόσμου στο σύνολό του;
Από την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, γυναίκες από διαφορετικούς τόπους της γης, ξεχωριστές κοινωνικές και πολιτισμικές καταβολές με μοναδικές πορείες ζωής συναντιούνται για πρώτη φορά στην αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς», στο υπόγειο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος», Αινιάνων 6 στη Λαμία, για να μοιραστούν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους, μέσα από τη φωτογραφική μάτια της Rachel Harpaz.
Με τη φωτογραφική μηχανή σε ρόλο πιστού συνοδοιπόρου, σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι ζωής από την Ανατολή ως τη Δύση και από το Βορρά μέχρι το Νότο, η πολυδιάστατη Ισραηλινή φωτογράφος έρχεται στη Λαμία και εξερευνά - σαν σύγχρονος Χριστόφορος Κολόμβος - σπινθηροβόλες ματιές και «αμίλητα» συναισθήματα γυναικών του κόσμου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ είναι επισκέψιμη καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, απόγευμα 6 μ.μ. με 9 μ.μ. Σάββατο, πρωί 9 π.μ. με 1 μ.μ. και απόγευμα 6 μ.μ. με 8.30 μ.μ. και Κυριακή, πρωί 9.30 π.μ. με 1 μ.μ.
Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών φορέων με ραντεβού, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 698 6536 462.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

-          Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου – Ώρα 20.30
Εγκαίνια έκθεσης
-          Παρασκευή, 10 Μαρτίου – Ώρα 20.30
Μουσική βραδιά με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας
Τελετή λήξης της έκθεσης

Λίγα λόγια για τη Rachel Harpaz

Η Rachel Harpaz ξεκίνησε να φωτογραφίζει όταν ακόμη ήταν έφηβη, ενώ αργότερα ασχολήθηκε επισταμένα με τις τεχνικές της φωτογραφίας, παρακολουθώντας ακαδημαϊκού επιπέδου μαθήματα φωτογραφίας και ιστορίας στην Σχολή Μοντέρνας Φωτογραφίας της Σουηδίας και συνέχισε τις σπουδές της πάνω στην Ιστορία και την Ψυχολογία.
Εργάστηκε ως συντονίστρια πληροφοριακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και παράλληλα συμμετείχε σε φωτογραφικές δραστηριότητες, επιμορφωτικά σεμινάρια και ομαδικές εκθέσεις.
Τα τελευταία χρόνια συνδυάζει τα πολλά ταξίδια της ανά τον κόσμο με την αποτύπωση ανθρώπων και πολιτισμών στα φωτογραφικά της καρέ, με σημείο αναφοράς το ντοκυμαντέρ και την ελεύθερη φωτογραφία δρόμου.
Για εκείνη, οι φωτογραφίες αποτελούν ένα πολύτιμο μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και σκέψεων.
Η Διοργάνωση
Η φωτογραφική έκθεση “Femina” της Rachel Harpaz αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα μιας ακόμη συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων αυτή τη φορά με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Εταιρεία Κοινωνικών Εφαρμογών” και την Πρεσβεία του Ισραήλ, αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια της πόλης της Λαμίας.
Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης στην φθιωτική πρωτεύουσα ανήκει στην “Εταιρεία Κοινωνικών Εφαρμογών Κοιν.Σ.Επ” που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη & επιχειρεί στον τομέα της παροχής υπηρεσιών για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών μέσα από την παραγωγή & υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων, την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους & Α.μ.Ε.Α. & την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τον εταιρικό πυλώνα διοργάνωσης προγραμμάτων θεαμάτων Πολιτισμού σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Λαμία.

Μετά την ολοκλήρωση της τοπικής διοργάνωσης, η έκθεση της Rachel Harpaz θα συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα, τα Ιωάννινα & η Θεσσαλονίκη.









Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη