Παρέμβαση Σταϊκούρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στη συζήτησης για το μέλλον της ΟΝΕ


Αθήνα, 31.01.2017

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετέχει στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας των εργασιών, στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), ο κ. Σταϊκούρας έκανε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες επισημάνσεις:

«Η κρίση ανέδειξε τις ατέλειες και αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και απέδειξε ότι η ΟΝΕ χρειάζεται αναδιάρθρωση και απαιτεί αλληλεγγύη.
Αν και βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει, χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργηθούν δουλειές και να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα όμως τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση τρεις πρέπει να είναι οι προτεραιότητες:
1η. Η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, με την Κυβέρνηση στο κάθε κράτος-μέλος να διατηρεί την ιδιοκτησία της διαδικασίας και με τη δημόσια διοίκηση να είναι σε θέση να τις υλοποιήσει.

2η. Η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Εκτός της πιστωτικής επέκτασης μέσω της ενδυνάμωσης του ενεργητικού των τραπεζικών ιδρυμάτων και της ενίσχυσης της χρηματοδότησης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων, θα πρέπει να προχωρήσει η χρηματοπιστωτική ένωση, με την υιοθέτηση και λειτουργία ενός ευρωπαϊκού φορέα εγγύησης των καταθέσεων και με την προώθηση της ένωσης των κεφαλαιαγορών, με στόχο τη διεύρυνση και διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3η. Η διατήρηση υπεύθυνων δημοσιονομικών πολιτικών και η βελτίωση της ποιότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τον οικονομικό κύκλο και εφαρμόζοντας το κατάλληλο μίγμα πολιτικής.
Με την υιοθέτηση ρεαλιστικών δημοσιονομικών στόχων και τη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην αξιολόγηση των δαπανών». 






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη