Στιγμές χαράς και επικοινωνίας για τους τροφίμους του Γηροκομείου Στυλίδος

Στιγμές χαράς και αγάπης έζησαν το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου οι τρόφιμοι και το προσωπικό του γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας  « Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» Στυλίδος.

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος σε μια χαρούμενη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον του γηροκομείου,  ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα παρουσία του Δημάρχου Στυλίδος κ. Αποστόλου Γκλέτσου, του Λιμενάρχου Στυλίδος κ. Ιωάννου Κοντοστέργιου, του Διευθυντού, των τροφίμων, του προσωπικού και πολλών δωρητών και φίλων του ιδρύματος.

            Στην σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

            « Ζούμε σήμερα στιγμές επικοινωνίας και χαράς στο οικογενειακό περιβάλλον του Ιδρύματος Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων της Μητροπόλεως μας μαζί με τους τροφίμους, το προσωπικό και όλους εσάς τους δωρητές και φίλους του γηροκομείου μας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας και ιδιαιτέρως τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Λιμενάρχη για την συμαπαράσταση που εκφράζουν στη λειτουργία του Ιδρύματος και  στηρίζουν και αγαπούν πραγματικά την σημαντική αυτή προσπάθεια της Μητροπόλεως μας, η οποία πραγματοποιείται προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας με την βοήθεια όλων σας και την θυσία  των εργαζομένων που υπηρετούν στα 3 γηροκομεία της Μητροπόλεως μας.

            Σε μέρες δύσκολες, όπως αυτές που διανύουμε το Ίδρυμα Πετρή επιτελεί το καθήκον του εις το ακέραιον χάρη στην βοήθεια όλων σας.

            Είναι χαρά μας να συνεχίζουμε να επιτελούμε το έργο αυτό, προσφέροντας στοργή και αγάπη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη. Το γηροκομείο είναι το λιμάνι τους και για μας είναι το καμάρι της Μητροπόλεως και της πόλεως Στυλίδος.

            Υποκλίνομαι μπροστά  στους δωρητές, στους επωνύμους και ανωνύμους που δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν το όνομά τους, το οποίο όμως γράφτηκε στο βιβλίο του Ουρανού.

            Εύχομαι σε όλους Υγεία, ευτυχία, δύναμη , αγιασμό και καλή δύναμη στην συνέχεια της προσπάθειας μας».

            Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος αφού απηύθυνε ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά, χαρακτηριστηκά ανέφερε:

            «Σεβασμιώτατε με λακωνικό τρόπο ήθελα να μεταφέρω συναισθήματα πολλών Φθιωτών  συνανθρώπων μας, οι οποίοι για το μεγάλο και ευλογημένο έργο που επιτελείται στην κοινωνία μας τα 20 αυτά χρόνια της Αρχιερατείας σας εκφράζουν την ευχή ‘ εις πολλά έτη Δέσποτα’. Ευχόμαστε να έχετε υγεία και δύναμη από τον Θεό για να συνεχίζετε το θεάρεστο έργο σας.

            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκοψε την βασιλόπιτα και ακολούθησε πλούσιο κέρασμα σε όλους κατά την διάρκεια του οποίου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν μια ευχάριστη επικοινωνία με τους τροφίμους .

            Το φλουρί έτυχε στον κ. Δήμαρχο στον οποίο ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου και ένα βιβλίο των εκδόσεων της Μητροπόλεως μας.

imfth.gr







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη