«Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς»: Εκδρομή - επίσκεψη και ξενάγηση στο «Μουσείο της Ακρόπολης» & Θεατρική Παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»


Λιβαδειά, 13/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, διοργανώνει εκδρομή, η οποία περιλαμβάνει δυο στάδια :

1.         Επίσκεψη και ξενάγηση στο «Μουσείο της Ακρόπολης»
2.         Θέαση της Θεατρικής Παράστασης  «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλλερ, στο Θέατρο «Εμπορικόν», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Δημήτρη Καταλειφό.
 Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνία: 2 Απριλίου 2017
Ώρα αναχώρησης από Λιβαδειά: 14:30
Ώρα άφιξης στο «Μουσείο της Ακρόπολης»: 16:40
Ξενάγηση στο Μουσείο: 17:00 − 18:45 (Διάρκεια 105 λεπτά περίπου)
Ώρα αναχώρησης για Θέατρο «Εμπορικόν»: 19:00
Θεατρική παράσταση: από 20:00 έως 22:30 (2 ώρες & 30 λεπτά με διάλειμμα)
Επιστροφή στη Λιβαδειά: κατ’ εκτίμηση 01:00
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 25 €.  Συμπεριλαμβάνεται ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. Δεν συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο «Μουσείο της Ακρόπολης», λόγω ειδικών απαλλαγών ή εκπτώσεων, όπως για νέους μέχρι 18 ετών, φοιτητές, ενήλικες άνω των 65 ετών, ανέργους κλπ., οπότε το κόστος θα βαρύνει τον κάθε συμμετέχοντα κατά περίπτωση.
Δήλωση συμμετοχής:
·         Μέσω διαδικτύου με την υποβολή της αντίστοιχης φόρμας, στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr
·         Διά ζώσης στη Βιβλιοθήκη (Κάδμου 7 – ώρες λειτουργίας) ή στο Κατάστημα Βανίλια της κ. Εύας Μαρίνη (Σπυρίδωνος 3).
Πληροφορίες: στα τηλέφωνα 2261089970 (Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς), 2261028580 (κ. Εύα Μαρίνη) και 2261029216 (κ. Δαμιανό Μωραΐτη).
Η δήλωση συμμετοχής ισχύει με κατάθεση προκαταβολής 10 € μέχρι και Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.
Εξόφληση των υπολοίπων 15 € μέχρι και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση της εκδρομής τα 40 άτομα.
-------------------------------------
Λίγα λόγια για το «Μουσείο της Ακρόπολης»

 Το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ακρόπολης, στην ιστορική περιοχή του Μακρυγιάννη. Απέχει 300 μέτρα από την Ακρόπολη και περίπου 2 χιλιόμετρα από την κεντρική Πλατεία Συντάγματος. Η είσοδος του Μουσείου βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του κεντρικού άξονα του δικτύου των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων της πόλης.
Η ερασιτεχνική φωτογράφιση επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου, εκτός από την Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης και την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας και πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Τέλος, δεν επιτρέπεται η δημοσίευση των φωτογραφιών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

----------------------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

Το Ήτανόλοι τους παιδιά μου είναι πράγματι ένα από τα αριστουργήματα της θεατρικής γραφής του 20ού αιώνα. Μια σύγχρονη τραγωδία που έχει επίκεντρό της μια οικογένεια στη μεταπολεμική Αμερική. Μια οικογένεια που προάσπισε τον μικρόκοσμό της εις βάρος του κοινού καλού και ένας κοινωνικός περίγυρος που αποδέχεται πως αυτός είναι ο κανόνας της ζωής.
Μυστικά και ψέματα μιας οικογένειας, ένα παρελθόν που απειλεί το παρόν της και βέβαια, όταν ανασυρθεί η αλήθεια στο φως, είναι πολύ αργά για όλους. Ο Μίλλερ μας φέρνει αντιμέτωπους όλους μας με μια σειρά ερωτημάτων. Ποια η ατομική μας ευθύνη; Ποια η κοινωνική; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το ιδιωτικό και δημόσιο συμφέρον; Δικαιούμαστε εν ονόματι της προστασίας των δικών μας ανθρώπων να παραγνωρίζουμε το συμφέρον του συνόλου; Πού βάζει ο καθένας μας τις διαχωριστικές του γραμμές; Ο Μίλλερ μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, που μας είναι τόσο οικεία και αναγνωρίσιμη, μας κάνει να αναρωτηθούμε για ζητήματα που σήμερα μας απασχολούν και πάλι όσο ποτέ. Και το κάνει με ένα θαυμαστό τρόπο, χωρίς ίχνος διδακτισμού, μέσα από ένα συναρπαστικό και βαθιά συγκινητικό έργο.
Σκηνοθεσία − Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μόσχος
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Δημήτρης Καταλειφός
Παίζουν οι ηθοποιοί : Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Βουρδαμής, Δανάη Επιθυμιάδη, Κώστας Βασαρδάνης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευγενία Αποστόλου, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Πιατά.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη