Αλμυρό κέικ

 Αλμυρό κέικ
Υλικά:

    ½ κούπα (περίπου 200 γραμ.) κεφαλογραβιέρα
    1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
    1 κούπα γιαούρτι απλό
    3 αβγά (χωρισμένα κρόκους- ασπράδια)
    3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
    λίγο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:

    Χτυπάμε σ'ένα μπολ τα υλικά: αλεύρι- μπέικιν κρόκους αβγών- γιαούρτι- ζαμπόν- κεφαλογραβιέρα μέχρι να γίνει η ζύμη. Συμπληρώνουμε λίγο γάλα εάν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή και δεν δουλεύεται.
    Χτυπάμε τα ασπράδια αρκετά έως ότου γίνουν μαρέγκα σφικτή. Στην μαρέγκα ρίχνουμε λίγη λίγη την ζύμη και ανακατεύουμε συνεχώς με το κουτάλι έτσι ώστε να μην "κάτσει" η μαρέγκα.
    Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέηκ και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30- 35 λεπτά.

typos.com.cy



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη