Ανάβαση Διονύσου 2017: Χρονομετρημένες Δοκιμές!


Ανάβαση Διονύσου 2017: Χρονομετρημένες Δοκιμές!
Το πρόγραμμα του Σαββάτου 29 Απριλίου αποτέλεσε την πρόγευση ενόψει του κυρίως μέρους του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου!

Η πολυαναμενόμενη στιγμή της διεξαγωγής της Ανάβασης Διονύσου, που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων ως ο 2ος γύρος του θεσμού και διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) έφτασε, καθώς ήχοι αγωνιστικών αυτοκινήτων πλημμύρισαν τη διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων από την Ανατολή Νέας Μάκρης μέχρι τον Άγιο Πέτρο Διονύσου.

Η αποψινή ημέρα περιλάμβανε τις Χρονομετρημένες Δοκιμές του αγώνα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι 96 εκκινούντες οδηγοί είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη διαδρομή της Ανάβασης σε αγωνιστικό ρυθμό, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τις τελευταίες ρυθμίσεις στα αυτοκίνητά τους, ενόψει του αυριανού αγώνα. Ορισμένες άτυχες στιγμές οδηγών, που οφείλονταν είτε σε μηχανικές βλάβες είτε σε εξόδους, αντιμετωπίστηκαν από την Οργάνωση με ταχύτητα και απώτερο στόχο, τη μικρότερη δυνατή χρονοτριβή προκειμένου να τηρηθεί το πρόγραμμα της ημέρας.

Παρά το γεγονός ότι η ημέρα ήταν αφιερωμένη στις Χρονομετρημένες Δοκιμές, οι θεατές που βρέθηκαν στη διαδρομή για να απολαύσουν τα περάσματα των οδηγών ήταν πολλοί, με τον αριθμό τους να αφήνει υποσχέσεις για πολύ μεγάλη προσέλευση αύριο, στον αγώνα. Μπορεί η διαδικασία των δοκιμών του Σαββάτου να μην έχει κάποια σημασία ως προς την κατάταξη της Κυριακής αλλά να χρησιμεύει στους οδηγούς ως ημέρα "προπόνησης", ωστόσο οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τους θεατές που βρέθηκαν στο βουνό και έδειξαν πως αύριο οι μάχες για τη νίκη θα είναι μεγάλες και το θέαμα, εντυπωσιακό. Για την ιστορία, τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη σημείωσε με διαφορά ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta WRC της Κατηγορίας Formula Saloon, αν και όπως προαναφέραμε οι σημερινοί χρόνοι δεν προσμετρούν στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Η Ανάβαση Διονύσου 2017 κορυφώνεται αύριο, Κυριακή 30 Απριλίου, με τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν και την έκβαση του τελικού αποτελέσματος στις Ομάδες και Κλάσεις. Το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την διαδρομή στις 10:00, ενώ ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:00. Αξίζει να σημειωθεί, πως για την εξυπηρέτηση των θεατών, η Οργάνωση θα διαθέσει πούλμαν τα οποία θα κινούνται από νωρίς το πρωί στη διαδρομή και θα τους αφήνουν στις πολυάριθμες στροφές, με στόχο την πιο άνετη και ασφαλή παρακολούθηση του αγώνα.  

Οι προσπάθειες για τη διοργάνωση ενός άρτιου αγώνα δε θα είχαν τον ίδιο αντίκτυπο, δίχως τη μεγάλη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.Μ.Α.) είναι Συνδιοργανωτής του γεγονότος, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα,  ενώ παράλληλα έχει την υποστήριξη της Κοινότητας Νέας Μάκρης και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δήμου Μαραθώνα. Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Ανάβαση Διονύσου θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Streaming από το διαδικτυακό κανάλι Sportal TV, το οποίο έχει προσφέρει και το Trailer του αγώνα, όντας ταυτόχρονα Χορηγός Επικοινωνίας. Ακόμη, Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Power Magazine, η Εφημερίδα Ελεύθερης Κυκλοφορίας Marathon Press και οι ιστοσελίδες automotopatras.gr, motori.gr, time2rally.gr και Grally.gr.

Την Κυριακή 30 Απριλίου, οι δρόμοι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μας οδηγούν στο Διόνυσο!
 



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη