Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οσπρίων

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης οσπρίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Η όλη διαδικασία και η καταστατική ίδρυση του υπό σύσταση φορέα συζητήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου σε συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών από όλη τη χώρα που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή των οσπρίων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ίδρυση της διεπαγγελματικής. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Α.Σ. Λαρισαίων αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση: «μετά το Πάσχα έχουμε προγραμματίσει μια νέα συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη του ΥπΑΑΤ ώστε να δρομολογήσουμε σε πρώτη φάση την ίδρυση του καταστατικού της Διεπαγγελματικής».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» κ. Στεργίου Νικόλαος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου κ. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Τσιχίτας Χρήστος, ο πρόεδρος του Α.Σ. Θεσπρωτίας κ. Παρόλας Βασίλειος και ο πρόεδρος του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών κ. Σιδερόπουλος Χρήστος με τον γραμματέα του Α.Σ. κ. Μαντζώνη Ελευθέριο. «Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι στις διαδικασίες που γίνονται για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής συμμετέχουν και οι Έμποροι και οι Μεταποιητές του κλάδου» ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Σιδερόπουλος. Η αναλυτική ανακοίνωση του Α.Σ Λαρισαίων Αγροτών για την υπό σύσταση Διεπαγγελματική Οσπρίων αναφέρει τα εξής:

Το θέμα της δημιουργίας της διεπαγγελματικής οσπρίων και η καταστατική του ίδρυση τέθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών προς τον Υπουργό κ. Κόκκαλη Βασίλειο. Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης τα εξής θέματα:

    Το μεγάλο ενδιαφέρον των παραγωγών για καλλιέργεια οσπρίων και τη μεταποίηση που μπορεί να γίνει μέσω της οργάνωσης των αγροτών σε Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγώγων.

    Η πρόβλεψη της προστασίας του Ελληνικού προϊόντος, που κινδυνεύει από το πρόβλημα των Ελληνοποιήσεων, το οποίο είναι και το πρωτεύον και ο άμεσος στόχος για δημιουργία Ελληνικού πιστοποιημένου σπόρου σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και το Υπουργείο.

Τα παραπάνω τέθηκαν από τους εκπροσώπους προς τον Υπουργό και εκείνος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι η πρωτοβουλία του θα είναι άμεση για το καταστατικό και την ίδρυση της διεπαγγελματικής. Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει πραγματικότητα το θέμα  της πιστοποίησης του Ελληνικού σπόρου και η προστασία της Ελληνικής παραγωγής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ κ. Στεργίου Νικόλαος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου κ. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Τσιχίτας Χρήστος, ο πρόεδρος του Α.Σ. Θεσπρωτίας κ. Παρόλας Βασίλειος και ο πρόεδρος του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών κ. Σιδερόπουλος Χρήστος με τον γραμματέα του Α.Σ. κ. Μαντζώνη Ελευθέριο.

http://www.agrotypos.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη