Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Πραγματοποιήσαμε την 34η απευθείας διάθεση προϊόντων


ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                                Λαμία 16-5-2017
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 13 Μαΐου την 34η απευθείας διάθεση προϊόντων με φακές, φάβα, φασόλια, ρεβίθια, παραδοσιακά ζυμαρικά Λαμίας, παξιμάδια Κρήτης, απορρυπαντικά και χαρτικά. Όλα άριστα ελληνικά προϊόντα, σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες».
Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 13/5/2017. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες φαίνονται στη Λίστα αξιολόγησης για 13/5/2017, με απόκρυψη προσωπικών στοιχείων.
Συνεχίσαμε και τις καθιερωμένες συλλογές: φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.
Για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε η δυνατότητα μέσω της Φόρμας Παραγγελιών να προσφερθούν όσπρια, ζυμαρικά, απορρυπαντικά και χαρτικά. Όλα, μαζί με όσα έδωσαν ως επιπλέον προσφορά οι ίδιοι οι παραγωγοί, μοιράστηκαν ήδη αναλογικά στις οικογένειες.
Επίσης, ξεκινήσαμε και μια νέα δράση, τη συλλογή βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης.
Θα λειτουργεί με σταντ επιτόπου στις απευθείας διαθέσεις, από τις οποίες περνούν κάθε φορά εκατοντάδες άνθρωποι. Πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει γενικότερα, με το να παρακινήσει ανθρώπους για περισσότερη επαφή με το βιβλίο. Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, θα προσφέρει επαφή και με θεματολογία (για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες και για άλλα κινήματα αλληλεγγύης, για ανταλλακτική οικονομία, για θέματα τροφής κλπ) που δεν βρίσκεται σε όλες τις βιβλιοθήκες.
Το αν θα λειτουργεί ανταλλακτικά ή δανειστικά, η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτύου, οι συνεργασίες με κινήσεις και συλλόγους, και γενικά το οργανωτικό μέρος, είναι προς συζήτηση και προγραμματισμό. Βασική προϋπόθεση, είναι να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι θα την αναλάβουν εθελοντικά.
Καλούμε ανθρώπους με γνώσεις και θέληση να αναλάβουν τη βιβλιοθήκη, να δηλώσουν συμμετοχή.
Συλλέξαμε αρκετά βιβλία και λάβαμε και τις πρώτες δηλώσεις εθελοντών. Η συλλογή βιβλίων θα συνεχιστεί στις διαθέσεις, με στόχο να ξεκινήσουμε τη βιβλιοθήκη κανονικά το φθινόπωρο.
Ευχαριστούμε όσους στηρίζουν όλες αυτές τις πολύπλευρες δράσεις, αγοραστές και παραγωγούς!
Κλείνουμε τον απολογισμό, με τη δράση μας για την αποτροπή της νομοθετικής «ρύθμισης» του υπαίθριου εμπορίου έτσι όπως έχει σχεδιαστεί. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα, με συμμετοχή κόσμου και κινήσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» από όλη την Ελλάδα.
Εκεί που δεν έχουμε την αρμόζουσα πρόοδο, είναι στην ανταπόκριση των φορέων της περιοχής μας, κι αυτό δίνει ως ένα βαθμό και το μέτρο της ευαισθησίας του καθενός. Παραμένουμε μόνο με τις συναντήσεις που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραΐσκο και τον βουλευτή κ. Σαρακιώτη. Υπενθυμίζουμε ότι το υπογεγραμμένο υπόμνημα διαμαρτυρίας, μαζί με όλες τις υπογραφές και με αίτηση για ενημερωτική συνάντηση, διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια, στο Δήμο Λαμιέων, σε όλους τους δήμους και σε όλους τους βουλευτές της Φθιώτιδας αρχές Απριλίου, εδώ και ενάμιση μήνα.
Η επόμενη απευθείας διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 17 Ιουνίου με: Κρεμμύδια, Σκόρδα, Ρύζι, Μέλι και Φυσικά Καθαριστικά ΒΙΟΜΕ. Με περίοδο παραγγελιών από 31 Μαΐου έως 14 Ιουνίου. Θα εκδοθεί εγκαίρως σχετική αναλυτική ανακοίνωση, με νέο δελτίο τύπου.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη