Εκδηλώσεις σχετικές με το σιδηροδρομικό πέρασμα του Μπράλου, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου

02 ΜΑΪΟΥ 2017
    Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου, στο πλαίσιο των πολλαπλών δραστηριοτήτων του, διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις σχετικές με το σιδηροδρομικό πέρασμα του Μπράλου.
1.    Το Σάββατο 29/4/2017 ημερίδα στο δημοτικό σχολείο Άνω Μπράλου (έδρα του Συλλόγου) με θέμα «Προβληματισμοί, απόψεις και προτάσεις για την τύχη του σιδηροδρομικού δικτύου Μπράλου – Λιανοκλαδίου».
Ακούστηκαν οι απόψεις του δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Γώγου Γεωργίου, του Αρχιμηχανικού του Ο.Σ.Ε. κ. Τζιβάρα Δημητρίου, του πρώην περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδας κ. Κατσίκα Ιωάννη και του πρώην στελέχους του Ο.Σ.Ε. κ. Ιατρόπουλου Παναγιώτη.
Στην συζήτηση συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, συνδικαλιστές από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καθώς και κάτοικοι του Μπράλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Παραβρέθηκαν και παρενέβησαν στην ημερίδα ο κος Μιχελής Αθανάσιος (βουλευτής νομού Φθιώτιδας) και η κα Μακρή Ελένη (πρώην βουλευτής).
2.    Την Κυριακή 30/4/2017 40 περίπου μέλη και φίλοι του Συλλόγου πραγματοποίησαν πεζοπορική εκδρομή από τον Μπράλο έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ασωπού.
Κατά την διάρκεια της εκδρομής οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την ιστορία του σιδηροδρομικού δικτύου, για την Ανοπαία Ατραπό καθώς και το μονοπάτι των σιδηροδρομικών που πατάει στην «εξ Ηρακλείας Ατραπό» από την αφετηρία της μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ασωπού.
  Επίλογος
Σ’αυτό το θαύμα σε πάει μόνο το τραίνο.  Ο Ασωπός κυλά αγριεμένος, προστατεύοντας τις κόρες του, από τον αρπαχτικό Δία, δημιουργώντας ένα τοπίο που κρατά αιχμάλωτο τον άνθρωπο στο μεγαλείο του.
Το τραίνο πάνω από έναν αιώνα, με σεβασμό ταξιδεύει τους ανθρώπους μέσα από τους αιώνιους μύθους.
Εμείς μύστες για λίγες ώρες διαβήκαμε στο θαύμα που απογειώνει τη ζωή.
Ευχαριστούμε θερμά τον Ο.Σ.Ε., τα στελέχη του Δημήτριο Τζιβάρα, Αλέξανδρο Μπουρίκα, καθώς και τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, Λάμπρο Πότσιο και  Βαγγέλη Μαγκλάρα για την αμέριστη συμπαράσταση στο εγχείρημα μας.

Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου












Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη