Η Εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Δίβρης

Με κατανυκτική  ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά  Μονή, η οποία ευρίσκεται στην Δίβρη Φθιώτιδος.

            Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος Καταρέλος, Βοηθός Επίσκοπος του Σεπτού Οικουμενικού μας  Πατριαρχείου , πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν πολλοί προσκυνητές από το χωρίο και την Λαμία και την ευρύτερη περιοχή..

            Τον Θεοφιλέστατο συνόδευε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μελισσάρης.

            Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αφού αρχικά ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Ποιμενάρχη μας για την άδεια και την  προτροπή του, ώστε να συμμετάσχει στον εορτασμό, στην συνέχεια με θεολογική δεινότητα και σύμφωνα με την αγιοπατερική διδασκαλία της Εκκλησίας μας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αναστάντος Σωτήρος Χριστού, ο οποίος είναι το Φως,  η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή και μέσω αυτού έρχεται η πραγματική σωτηρία στους πιστούς.

            Ένας δρόμος τον οποίο εκήρυξαν και  περπάτησαν οι Απόστολοι, οι Άγιοι και οι Μάρτυρες, όπως και ο Άγιος Νικόλαος, ένα δρόμο που καλούμαστε να βαδίσουμε κι ' εμείς σήμερα αν θέλουμε να αντικρύσουμε το αληθινό Φως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θεοφιλέστατος.

            Προ της απολύσεως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Κατερέλος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευλογία καθώς και τον Θεοφιλέστατο για την αγιαστική και τιμητική του παρουσία στην Ιερά Μονή. Επίσης ευχαρίστησε τους Ιερείς και διακόνους για την παρουσία τους καθώς επίσης και όλους εκείνους που με κάθε τρόπο συμβάλλουν και διακονούν στην Ιερά Μονή.

            Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και αμέσως μετά τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.




imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη