«Νέο στοίχημα Δια Πρωθυπουργόν, αυτοδιοικητικόν και … λαόν. Από τη γραβάτα στο … παπιγιόν!» του Γ. Σμοκοβίτη

Νέο στοίχημα
Δια Πρωθυπουργόν, αυτοδιοικητικόν και … λαόν.
Από τη γραβάτα στο … παπιγιόν!

 του Γ. Σμοκοβίτη
Ως γνωστόν, υπήρξε ένα στοίχημα. Κάτι σαν εθνικόν Τάμα το … «νέο» ας πούμε. Ως γνωστόν, όμως το στοίχημα για τη γραβάτα στον Πρωθυπουργικόν λαιμό «δεν μας έκατσε…».
 Όπως και νάχει όμως, το επαναστατημένο «νέο» θέλησε ως «παληό» να φορέσει και αυτό γραβάτα. Έχασε και τη … γραβάτα αλλά και το ηθικόν πλεονέκτημα του να μείνει «νέο» χωρίς γραβάτα ή έστω να επιτύχει να φορέσει και αυτό … γραβάτα αλλά με κέρδη διά λαόν, δηλαδή να επιστρέψει θριαμβευτικά διεθνώς και «νέος» και επαναστάτης και με … γραβάτα, ο Πρωθυπουργός. Ούτε την γραβάτα κέρδισε από όσους «απειλούσε», ούτε το ηθικόν του πλεονέκτημα διατήρησε να μην … «ποθεί πολυτέλειες κατεστημένου, να φορέσει … λαιμοδέτη».
Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς … γραβάτα ένας ολόκληρος Λαός με τέτοιο «ηθικόν τραύμα» Πρωθυπουργό χωρίς … γραβάτα; Αλλά και Λαός και Πρωθυπουργός έχουμε αμέσως τη λύση: Η γραβάτα τελείωσε! Έρχεται το … παπιγιόν! Από τη γραβάτα ως το παπιγιόν η απόσταση είναι μόνο ένα … αφήγημα… Δηλαδή … παραμύθι. Το χρέος «μας τελείωσε», δεν μας βγήκε. Ούτε και η γραβάτα. Ε, και; Το χρέος ήταν το πρόβλημα; Ε, όχι δα… λέει τώρα ο Μέγας και συνεχώς διαπραγματευτής δημιουργός ονείρων για το λαό τοπικώς και διεθνώς.
Αυτό ήταν «παληό» το τελειώσαμε. Το … «νέο» είναι τώρα οι … «Αγορές». Δηλαδή είτε με είτε χωρίς το χρέος «κουρεμένο» ή μακρυμάλλικο ως κάτω τον αστράγαλο, το «Τάμα» είναι «να βγούμε στις Αγορές». Αυτό και μόνο! Το νέο έπαθλο, το νέο στοίχημα όχι, δεν είναι ίδιο με το «παληό ξανά», αλλά κάτι ….. το «νέο», νεώτερο νεώτατο, «θα φορέσουμε εδώ και τώρα… για πρώτη φορά… ΠΑ-ΠΙ-Γ ΙΟΝ»!  Αλλά αυτή τη φορά και όλος ο λαός. Που ξανάγινε αυτό; Πουθενά. Πότε ως τώρα; Ποτέ! Ποιος πέτυχε τέτοιο «καλό για λαό» ΑΓΟΡΕΣ; Γι΄αυτό, τούτο το «νέο» είναι για πρώτη φορά… με πρώτη φορά Αριστερή επίθεση το δώρο χωρίς διαμαρτυρία καμμιά, στο … λαιμόν … Παπιγιόν! Και Αγορές. Οι διεθνείς δια τον Πρωθυπουργόν και  εσωτερικώς οι άλλες οι…. «λαϊκές» αγορές διά τον λαόν. Υπερήφανος, Κυρίαρχος θα διαπραγματεύεται σε αυτές, αλλά με … παπιγιόν! Κερδισμένο εθνικό στοίχημα όλων μαζί του … «νέου» τρόπου ζωής κι΄όχι του «παληού» με ή χωρίς … γραβάτα. Ούτε ξεκούμπωτο πουκάμισο πια, παρδαλό, κοκκινόπετο γυρισμένο, έξω από παντελόνι, «σκληρά διαπραγματευτικό» για μια … γραβάτα που και αυτή … χαμένη ήταν. Ο επαναστάτης που ΘΕΛΗΣΕ κυνήγησε, αγωνίστηκε σκληρά για τη «ΓΡΑΒΑΤΑ να φορέσει και ΑΥΤΟΣ του κατεστημένου» του «παληού» ξαναγυρίζει … σπίτι… αλλά πάλι θριαμβευτής ξανά με άδειο καλάθι με «νέο» όμως πάντα αφήγημα και δώρο για … πρώτη… φορά… πανελληνίως, αλλά και στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο με… «αλλαγή» ΟΛΩΝ. Θα βγει σε … «Αγορές» άλλο «νέο» και αυτό: η … Αριστερή Επανάσταση να μιλάει και επιδιώκει ως … «σωτηρία λαού» την Ελευθερία των Αγορών και των καπιταλιστών καλών δανειστών και όχι των κακών Ευρωπαίων τοκογλύφων. Θα βγούμε από τα μνημόνια που είχαμε σχίσει και ως «σχισμένα ξαναϋπογράψει», στις … Αγορές του κεφαλαίου.
Ο Πρωθυπουργός θα μάχεται «σκληρά» θα διαπραγματεύεται συνεχώς και διεθνώς «το … παπιγιόν και δια τον… λαόν». Ο … Λαός θα αγωνίζεται στις … άλλες, τις δικές του «Λαϊκές Αγορές» να βάλει πάτο στο … καλάθι γιατί «άδειο το πάει, άδειο το γυρίζει στο σπίτι» που και γι΄αυτό νοίκι πληρώνει «χαράτσι» για χρέος και … αγορές. Αλλά ο ΛΑΟΣ ούτε «χρέος υπογράφει» ούτε … μπορεί να αγοράζει και δύο χρόνια τώρα από καμμιά αγορά. Μόνο δίνει και δίνει για «καλάθι λαϊκών αγορών, χωρίς πάτο». Αλλά με ΕΠΑΙΝΟ για τις ΘΥΣΙΕΣ του από και για… μόνο τον ΛΑΟΝ. Και για κανέναν εκπρόσωπο δεν του λέει κανένας ότι … έχει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ … θυσίες αλλά μόνο ο … λαός και μπράβο του, του λένε, τις … ΘΥΣΙΕΣ μόνος του.
Ε, επιτέλους, τουλάχιστον, για πρώτη φορά παγκοσμίως «Ο Πρωθυπουργός με … παπιγιόν» θα φέρει από τις Αγορές και για τον … λαόν το ΙΔΙΟ: Παπιγιόν! Όχι γραβάτες του … «παληού» ούτε του «νέου» αλλά πα-πι-γιον του ακόμη πιο…«νεώτερου νέου», διεθνώς.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη