Φεστιβάλ Οίτης: Συναυλία Βασίλης Γισδάκης -ελεύθερη είσοδος- Κυριακή 9 Ιουλίου - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
«ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΣΔΑΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


«Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» : Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, λίγο μετά την κυκλοφορία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς «Της Ημέρας Τα Σκοτάδια» σε μουσική του νέου συνθέτη Δαμιανού Πάντα, και έχοντας στις αποσκευές του πολλές και σημαντικές συνεργασίες με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι  και επισκέπτεται τους παλαιότερους και τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο μικρούτσικο, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Νίκο Ζούδιαρη, Μίμη Πλέσσα Γιώργο Καζαντζή, Αλ. Ιωαννίδη κ.α, με αναφορές  στο ρεμπέτικο καθώς και τραγούδια από την  παράδοσή μας.
Σημείο αναφοράς η πρόσφατη  δισκογραφική δουλειά του  «Της Ημέρας Τα Σκοτάδια». Τραγούδια που τα χαρακτηρίζει η ελληνικότητα, η μελωδική τους τρυφερότητα,  η δυναμική τους διάθεση και ο διεισδυτικός  και επίκαιρος στίχος. Τραγούδια που  χαράζουν τη δική τους χαρακτηριστική  πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή και έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.
Ο Βασίλης Γισδάκης ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς  υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής συνεργάτης του Μάνου  Χατζιδάκι.
Με την αφηγηματική φωνή, μα πάνω από όλα την παραστατική γεμάτη ευαισθησία λυρική ζεστασιά, και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δεινότητα, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.
Μαζί  του η Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και το τραγούδι.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δείτε το πρόγραμμα για όλες για όλες τις εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
Βασίλης Γισδάκης «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού»
Κυριακή 9 Ιουλίου 2017
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr


Το 11ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη