Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος στο Ραχούτειο Γηροκομείο

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού,   τελέσθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου το απόγευμα στο πανηγυρίζων Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Μητροπόλεως μας.

            Στον Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως μας, ενώ παρέστησαν οι τρόφιμοι, συσσωμο το προσωπικό και  πλήθος ευσεβών πιστών, οι οποίοι ευλαβούνται ιδιαιτέρως τον Άγιο.

            Το ευλογημένο αυτό ιερό παρεκκλήσιο είναι πόλος έλξεως καθημερινά πολλών πιστών, οι οποίοι προσήρχοντο για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στον ανάργυρο ιατρό, Άγιο Παντελεήμονα τον ιαματικό.

            Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε Πέμπτη απόγευμα τελείται ιερά παράκληση στον Άγιο και κάθε Κυριακή το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

            Τις ιερές ακολουθίες τελεί ο φιλότιμος Συνταξιούχος ιερεύς  Πρωτ. π, Ιωάννης Κρικζώνης, και οι γείτονες του Ιδρύματος θεωρούν το παρεκκλήσιο ως Ενορία τους.

            Μετά την τελέση της αρτοκλασίας ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην καθημερινή θαυματουργική παρουσία του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος ως ιατρός προσφέρει σε κάθε ασθενή που θα του ζητήσει με πίστη την ίαση της ψυχής και τους σώματος.

            Ο Σεβασμιώτατος επίσης  ευχαρίστησε εγκαρδίως τους μικρούς «παντελεήμονες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δηλαδή όλους εκείνους τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητάς που καθημερινά επισκέπτονται το Ίδρυμα και δίδουν την προσφορά τους σε κάθε είδους ανάγκη των Γερόντων, αφού η Ιερά Μητρόπολή μας λειτουργεί 3 Γηροκομεία σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα, μόνον εξ ιδίων πόρων και με τις προσφορές του πιστού λαού, ο οποίος στέκεται πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε είδους έργο φιλανθρωπίας.

            Ο Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους ιατρούς της πόλεως, οι οποίοι αφιλοκερδώς και οικιοθελώς προφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους.

            Κλείνοντας συνεχάρη τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ιερολ. Ιεροδιάκονο π. Βαρθολομαίο Κάσση καθώς και  όλους τους υπαλλήλους για την άψογη λειτουργία του Γηροκομείου και για την στοργή και την αγάπη που περιθάλπουν τους τροφίμους   και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ο Άγιος Παντελεήμων να διαφυλάττει από κάθε ασθένεια τον πιστό λαό.

            Ακολούθως εκ μέρους του Ιδρύματος προσεφέρθη σε όλους ο ευλογημένος άρτος και εόρτιο κέρασμα.

            Επιστρέφοντας ο Σεβασμιωτάτος πεζός προς το Επισκοπείο, στον δρόμο συνήντησε και μία ομάδα Κυπρίων προσκυνητών από την Λάρνακα, οι οποίοι διαμένουν στην πόλη μας για τρεις ημέρες, με τους οποίους είχε μια ευχάριστη συνομιλία.
imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη