Η ΔΗ.ΣΥ. αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργου στην Φθιώτιδα

Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης - ΔΗ.ΣΥ.
Λαμία 28 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες ολοκληρώθηκε η πρωθυπουργική  φιέστα  στην Φθιώτιδα.  Μια φιέστα που συνοδεύτηκε από πολλές κλούβες των ματ που έκαναν την ζωή των πολιτών στο κέντρο της Λαμίας ανυπόφορη. Απαγορευτικά παντού. Ούτε οι «Γερμανοτσολιάδες»  δεν χρειαζόντουσαν τόσες  κλούβες…  Πολλές κλούβες για τον πρωθυπουργό καμία όμως για τους πολίτες. Μια αριστερή κυβέρνηση χρειάζεται προστασία!
Μετά την Δυτική Μακεδονία σειρά πήρε η Στερεά Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός με το «έντονο» ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ήρθε, έκανε μια ομιλία χωρίς διάλογο και εξαφανίστηκε. Μίλησε για Εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη χωρίς όμως να λάβει γνώση ούτε των θέσεων ούτε των απόψεων των υπόλοιπων κομματικών φορέων. Πώς εννοεί τον όρο εθνική; Μίλησε για μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, στην υγεία, στο κράτος, αλλά δεν μας είπε τι ο ίδιος προτείνει, ποια η βάση της συζητήσεως, ένα προσχέδιο. Δεν μας είπε ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση.
Μας μίλησε και για την ΛΑΡΚΟ αλλά πάλι σε ευχολόγια μείναμε. «Θα καθίσει η ΔΕΗ στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσει» ήταν τα λόγια του και η επιτυχία της κυβέρνησης. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, από τις 14 Ιουλίου που το σωματείο εργαζομένων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΔΗ. ΣΥ. ,  ζήτησε  να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της εταιρείας και το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιβίωσή της. Στην επιτροπή ζητήσαμε να παραστούν ο αρμόδιος Υπουργός, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ως βασικοί μέτοχοι της εταιρείας. Η επιτροπή αυτή συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ 28 Ιουλίου και έτσι οι εργαζόμενοι θα συναντήσουν την ΔΕΗ και όλους τους υπολοίπους. Έτσι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έμπρακτα αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την σωτηρία της εταιρίας.
Μας μίλησε για τους οδικούς άξονες της Φθιώτιδας αλλά δεν μας ενημέρωσε ποιο έργο μελετήθηκε ή δημοπρατήθηκε επί των ημερών του. Ποιο έργο έστω ολοκληρώθηκε χωρίς προσκόμματα; Μόνο ευχολόγια και ανακοινώσεις για έργα προηγουμένων κυβερνήσεων χωρίς φυσικά να αναγνωρίζεται το έργο τους. 
Μας μίλησε για την μείωση της ανεργίας αλλά και για 4800 ωφελουμένους προγραμμάτων αλλά δεν μας είπε ότι αναφέρεται αποκλειστικά μόνο σε κρατικές  οκτάμηνες συμβάσεις  και ελαστικές μορφές εργασίας. Μάλιστα  για πρώτη φορά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αυξήθηκαν σε σχέση με τις κανονικές θέσεις εργασίας  και έφτασαν το ποσοστό του 48% επί των συνολικών θέσεων εργασίας. 
Εμείς πάντως θετικοί στην πρόοδο περιμένουμε τα συμπεράσματα του συνεδρίου και το πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας και του Κράτους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη