Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος και Αγιασμός στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις Παναγία Φανερωμένη

Στην όμορφη πόλη του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λοκρίδα μετέβη το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου, προκειμένου να ιερουργήσει και να ωμιλήσει στον καλλιμάρμαρο, μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

   Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δυο δαιμονιζομένων από την πόλη των Γεργεσηνών, ανέλυσε τα διδάγματα που απορρέουν μέσα από το θαύμα του Κυρίο

   Αναφερόμενος στη Θεία χάρη που μεταδίδει ο  Λόγος του Θεού στους ανθρώπους χαρακτηριστικά ανέφερε:

  «Διερωτώμαι πολλές φορές αγαπητοί μου αδελφοί, πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς την Κυριακή και χωρίς τον Λόγο του Κυρίου. Το παρατηρούμε σε μερικούς ανθρώπους  που ούτε εκκλησιάζονται, ούτε ακούν τον Λόγο του Θεού, πόσο τραγική είναι η ζωή τους. Προσπαθούν να αντικαταστήσουν την χαρά που δίδει ο Θεός με άλλες χαρές επίγειες αλλά απογοητεύονται. Βλέπουμε ότι η σημερινή εποχή και η σύγχρονη κοινωνία έχει απομακρυνθεί πολύ από τις αρχές των παλαιοτέρων, των προγόνων μας και εξ αυτής της αποστάσεως προκύπτουν όλα τα δεινά τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα. Εμείς οι πιστοί χριστιανοί,  και με νόμους και με διατάγματα να καταργηθεί η Κυριακή, δεν επηρεαζόμαστε, διότι αγαπούμε τον Κύριο και ζούμε με τον Λόγο Του, ο οποίος ανασταίνει τους ανθρώπους». 

  Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστη πλήθος πιστών χριστιανών, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης και ο Αντιδήμαρχος Αγ. Κωνσταντίνου κ. Νικόλαος Τραιανταφύλλης, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα δύο αειμνήστων ενοριτών του Δημητρίου Μεθενίτη και του Κωνσταντίνου Κουτσουκέρα, για τους οποίους ευχήθηκε ο Κύριος να τους αναπαύει αιωνίως και στους οικείους τους ευχήθηκε την εξ ύψους παρηγορία στο πένθος τους.

   Στην συνέχεια προσεφέρθη κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

   Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας  μετέβη στους χώρους των Εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων «Παναγία Φανερωμένη», που βρίσκονται στην παραλία Λιβανατών και ετέλεσε αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας περιόδου.

   Στη σύντομη προσλαλιά του εξέφρασε τη χαρά του που ευλόγησε την νέα περίοδο των Κατασκηνώσεων συγχαίροντας όλα τα στελέχη τα οποία με συστηματική εργασία προσφέρουν ελληνορθόδοξο περιεχόμενο στη νεότητα.

   Αναφερόμενος στην προσφορά των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων ετόνισε ότι στις μέρες μας, που η Παιδεία χωλαίνει και η κατεύθυνση που παίρνει η Πατρίδα μας ασπαζόμενη τις τάσεις της νέας εποχής, είναι  επικίνδυνη και  σε μια εποχή κρίσεως ηθικής και πνευματικής, μόνον η Εκκλησία και η οικογένεια μπορεί να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά μας, διότι στα Σχολεία παρέχονται μεν γνώσεις και μέσω του διαδικτύου παρέχονται διευκολύνσεις αλλά δεν δίδεται βάρος στην πνευματική τροφή. Μάλλον αφαιρείται συνεχώς και αποδυναμώνεται η ψυχή του ελληνορθοδόξου νεανικού κόσμου και αλλοιώνεται σιγά-σιγά η ταυτότητά μας, η ψυχή μας και η Πατρίδα μας.

   Ευχήθηκε στην πρόεδρο της αδελφότητος αδελφή Αθανασία και σε όλα τα μέλη να έχουν πλουσία την ευλογία του Θεού και με δύναμη να συνεχίζουν τι θεάρεστο έργο τους.

   Ακολούθως εκ μέρους της Προέδρου ο π. Νεκτάριος εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και για την αγάπη με την οποία περιβάλει το έργο αυτό.

  Τέλος επιστρέφοντας προς τη Λαμία ο Ποιμενάρχης μας έκανε στάση στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος και έδωσε την ευλογία του σε όλα τα παιδιά και τα στελέχη της 1ης κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται την Δευτέρα 10 Ιουλίου.
imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη