Τσιπούρα στο χαρτί με λαχανικά
Υλικά: (για 6 άτομα)
- 6 τσιπούρες (των 350 - 500 γραμ.)
- 2 ντομάτες ώριμες (μετρίου μεγέθους)
- 2 κολοκύθια (μετρίου μεγέθους)
- 1 καρότο (μετρίου μεγέθους)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο σέλινο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από φλούδα λεμονιού
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μια λαδόκολλα.
- Πλένετε τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.
- Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο μείγμα λαχανικών τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι.
- Περιχύνετε το κάθε ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, και κλείνετε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
typos.com.cy
