Οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τους Ο.Τ.Α., με αφορμή την συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαμιέων και την πρόταση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

«Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.»
Μετά από σύσκεψη υπό τον Αντιπρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Σγουρίδη, τον Γραμματέα του Κινήματος Ευθύμιο Δρόσο και τους Γραμματείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μανώλη Κωστάκη και Εσωτερικών Νίκου Κουτρούμπα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκδίδουν την εξής ανακοίνωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί σημαντικό πυλώνα του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Με δεδομένο ότι η υποστελέχωση των Ο.Τ.Α αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή τους λειτουργία και μέγα ζήτημα που κληρονομήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, πιστεύουμε ότι:

• Πρέπει να δοθεί οριστική, νομοθετική λύση στο ζήτημα των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ορισμένου χρόνου, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αντίστοιχες αορίστου χρόνου.
• Θεωρούμε ότι η προσαρμογή του Π.Δ. 164/2004, μπορεί να αποτελέσει τη θεσμική οδό για την αντιμετώπιση του ενός χρόνιου προβλήματος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη