Ξάνθη-Λαμία 0-0

Η πρωτάρα Λαμία απέσπασε πολύτιμο 0-0 μέσα στην έδρα της Ξάνθης, που προβλημάτισε με την εικόνα της - Κάκιστο θέαμα στα Πηγάδια με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν χαλαρά τον πρώτο τους βαθμό στη μεγάλη κατηγορία.
Ήταν το πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν και γενικώς είχε ιστορικό χαρακτήρα, κυρίως για την παρθενική παρουσία της Λαμίας στη Super League "Σουρωτή".

Από τη μια λοιπόν ήταν η μπαρουτοκαπνισμένη Ξάνθη που είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης σε πρεμιέρα για εννιά συναπτά έτη και από την άλλη η “σταχτοπούτα” Λαμία, του Μπάμπη Τεννέ. Οι μεν γηπεδούχοι στο ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς, ξεκίνησε σε σχηματισμό 4-3-3, ενώ ο σύλλογος της Φθιώτιδας επέλεξε το 4-2-3-1.
Mονόλογος Λαμίας
Το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά είχε ρυθμό και φάσεις κυρίως για την ομάδα της Λαμίας, με τον Ακόστα ατο 5’ να μην μπορεί να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Ζίφκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ομο με κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Πίτι, είδε τον Λουσέρο να του στερεί να πανηγυρίσει ένα ιστορικής σημασίας γκολ, με τον άσο της Ξάνθης να διώχνει πάνω στη γραμμή τη μπάλα.
Οι γηπεδούχοι που γενικώς μπήκαν... μουδιασμένα στο γήπεδο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν Παπαδόπουλο, με τη Λαμία να έχει νέα φάση στο 21’ με την κεφαλιά του Αναστασιάδη να περνάει άουτ.
Ενα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει με τον Μπρίτο να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, πήραν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως ουσιαστικά να απειλήσουν την καλή οργανωμένη στην άμυνα Λαμία, με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Μηδέν εις το πηλίκον
Ξάνθη και Λαμία, έριξαν κατακόρυφα ρυθμούς, σε ένα δεύτερο ημίχρονο, από το οποίο αγνοούνταν ρυθμός και φάσεις. Αμφότερες οι ομάδες έριξαν όλο το βάρος στην ανασταλτική τους λειτουργία, με την πρώτη φάση του αγώνα να καταγράφεται στο 63' με ένα μακρινό σουτ του Λουσέρο, όταν και η μπάλα πέρασε άουτ. Η κακή εικόνα που είχε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, έφερε και την ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς έπεσε η τάση του ρεύματος στους πυλώνες του γηπέδου, με το παιχνίδι να ξεκινάει έπειτα από πέντε λεπτά.
Ακόμα και μετά τη διακοπή αυτή δεν άλλαξε το παραμικρό στην εικόνα του αγώνα, με τη Ξάνθη να έχει μεν μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς όμως ουδέποτε να απειλήσει τον Παπαδόπουλο, που κράτησε το μηδέν, με την ομάδα του Τεννέ να φεύγει με βαθμό από την ακριτική πόλη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
ΞAΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Π. Ορφανίδης (63' Τριάδης), Λουσέρο (87' Κάστρο), Κασάδο, Μπρίτο, Καμαρά (78' Mεχία), Γέντρισεκ.
ΛAMIA (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (84' Κουτρουμάνος), Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Ασιγκμπα, Όμο, Ακόστα, Πίτι (57' Μπουλούλης), Βουό (68' Τσούκαλος).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος επιθετικός αν και αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή της Ξάνθης, έδειξε να είναι ανέτοιμος, με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει καθόλου επιθετικά την ομάδα του.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο Ζίφκοβιτς. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης στη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε και κράτησε όρθια την ομάδα του στην ευκαιρία του Ακόστα στο 4'.
Ο... ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Εξαιρετική η διαιτησία του Σέζου. Ο Κιλκισιώτης διαιτητής ήταν δίπλα στις φάσεις, πήρε σωστές αποφάσεις και δεν επηρρέασε καθόλου την εξέλιξη του αγώνα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η Λαμία αν και... πρωτάρα κατάφερα να πάρει "σβηστά" τον βαθμό της ισοπαλίας στη Ξάνθη, που έδειξε να είναι φανερά ανέτοιμη. Από ' κει και πέρα ήταν ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί από όλους πολύ γρήγορα.
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Μίλαν Ράσταβατς, με 4-2-3-1 ο Μπάμπης Τεννές τη Λαμία, με τον Σέρβο τεχνικός των γηπεδούχων από το 80' και έπειτα να το αλλάζει σε 4-4-2 με τους Κάστρο και Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης.

 http://www.sdna.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη