Στο 1-1 έμειναν οι ΑΕΛ και Λαμία στο AEL FC ARENA

Θετικά στοιχεία αλλά και αδυναμίες έδειξε η ΑΕΛ στην προχθεσινή φιλική αναμέτρηση με τη Λαμία, η οποία τελείωσε ισόπαλη 1-1 (74'Ντέλετιτς, 84' Πόντλογκαρ).
Το παιχνίδι διεξήχθη στο AEL FC ARENA με τους φίλους της ομάδας να γεμίζουν σχεδόν τις θύρες από την πλευρά των επισήμων και παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, να δείχνουν πως φέτος θα είναι ο δωδέκατος παίκτης της.
Η ΑΕΛ λοιπόν απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο έδειξε πως θέλει ακόμη πολλή δουλειά σε όλους τους τομείς, όμως έχει τον χρόνο ο προπονητής με τους συνεργάτες του να διορθώσουν τυχόν λάθη που εντόπισαν, για να παρουσιασθεί η ομάδα έτοιμη στην πρεμιέρα κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Και δημιουργούνται προσδοκίες για τη νέα σεζόν με βάση την εικόνα της ΑΕΛ στους μέχρι τώρα φιλικούς αγώνες διαδοχικά με τους ΠΑΣ Γιάννινα(0-1), Λεβαδειακό(1-0), Ατρόμητο Αθηνών(2-1), Λαμία(1-1).
Στο προχθεσινό φιλικό όπου έγινε ένα κακής ποιότητας παιχνίδι με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και λιγοστές φάσεις απέναντι από τις δύο εστίες, φάνηκε πως η ΑΕΛ χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας και να μην γίνονται περιττές ενέργειες από παίκτες-κυρίως στον χώρο του κέντρου- που μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά.
Σίγουρα με την επάνοδο των Λεοζίνιο και Αγκάνοβιτς αναμένουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, όμως είναι κρίμα ενώ γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ορισμένα λάθη που μπορούν να αποφευχθούν, να αλλοιώνουν τη συνολική εικόνα.
Αρκετά καλή η ομάδα της Λαμίας με έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της, η οποία πάλεψε φιλότιμα και αγωνίσθηκε σε όλη τη διάρκεια δυνατά.
Στο παιχνίδι η ΑΕΛ που αγωνίσθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και ο τεχνικός της έδειξε μια μια πρώτη σκέψη που έχει για την ενδεκάδα του πρωταθλήματος, μπήκε δυνατά και μόλις στο 2' δημιούργησε μια σημαντική ευκαιρία όταν ο Ντοντό από αριστερά έκανε συρτή σέντρα στην καρδιά της άμυνας, ο Ντέλετιτς τσίμπησε την μπάλα όμως ο πρώην γκολκίπερ του Οικονόμου Τσαριτσάνης και νυν αρχηγός της Λαμίας Βαγγέλης Πίτκας αντέδρασε ενστικτωδώς, διώχνοντας της μπάλα σε κόρνερ.
Ακολούθως η Λαμία που επίσης αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1 ισορρόπησε το ματς και στο 20' ο Βασιλαντωνόπουλος με τον Βουό συνδυάσθηκαν πολύ καλά, ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα και ο Μπουλούλης από τη μικρή περιοχή αστόχησε με τον Μπόζοβιτς να μην ανησυχεί.
Το θετικό για την ΑΕΛ στο πρώτο μισάωρο ήταν ο ρυθμός της πίεσης ψηλά με τον Ντοντό στην κορυφή να κλέβει μπάλες από τον Ασίγκμπα και τον Όμο σε δύο περιπτώσεις, όμως η ΑΕΛ δεν εκμεταλλεύτηκε καλά αυτές τις δύο στιγμές.
Δύο καλές στιγμές είχε η Λαμία στο 30′ και στο 37′. Για την πρώτη φάση μετά από λάθος διώξιμο από τον Γουάλας, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βουό έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Ακόστα με κάθετη πάσα βρήκε τον Μπουλούλη, ο τελευταίος έσπασε την μπάλα με τη μία στον Βουό, αλλά ο Ζίζιτς με τάκλιν κατάφερε να πάρει την...μπουκιά από το στόμα κι ενώ ο επιθετικός των φιλοξενουμένων τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να σουτάρει.
Η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο 41′ η έμπνευση του Ναζλίδη να κρεμάσει από το κέντρο του γηπέδου τον Πίτκα δεν είχε επιτυχία, ενώ στο 43′ ο Ντέλετιτς εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα και αριστερά, ο Φάρκας πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Με 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και στην επανάληψη, ενώ από την πλευρά της Λαμίας έγιναν ορισμένες αλλαγές.
Η Λαμία είχε μία καλή στιγμή στο 68′ όταν ο Φράγγος έφτασε μέχρι την περιοχή της ΑΕΛ, δοκίμασε το σουτ και ο Ζίζιτς με τον Μπόζοβιτς έδιωξαν σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Έξι λεπτά αργότερα στο 74′ ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα έξω στον Κρητικό, που αν και είχε χώρο για το σουτ, προτίμησε με κάθετη πάσα να βρει μέσα στην περιοχή τον Ντέλετιτς που πέρασε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε πετυχαίνοντας το 1-0.
Τα εύσημα ανήκουν φυσικά στον Κρητικό, ο οποίος στο διάστημα που αγωνίσθηκε έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει και επέστρεψε με περισσότερες εμπειρίες αγωνιζόμενος στην Αναγέννηση Καρδίτσας.
Η Λαμία ισοφάρισε στο 84′. Ο Τσέλιος με θαυμάσια κάθετη πάσα βρήκε τον Πόντλογκαρ ο οποίος πετάχθηκε στην πλάτη των αμυντικών της ΑΕΛ και με πλασέ νίκησε τον Μπόζοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Στο 86'η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 2-1, όταν ο Ντέλετιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Ζίζιτς κέρδισε την κεφαλιά και πάνω στη γραμμή ο Ασίγκμπα σαν από μηχανής Θεός απέκρουσε την μπάλα.
Μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και οι δύο προπονητές κ.Πάους, Τεννές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες τους.
*Παράπονα για τη διαιτησία του κ.Γρατσάνη (Τρικάλων) υπήρξαν από τους φιλάθλους της ΑΕΛ σε πολλές αποφάσεις του ρέφερι και υποδείξεις των βοηθών του. Η αφορμή ήταν η φάση του 29′ όταν κάρτα είδε ο Φατιόν για διαμαρτυρία, σε φάουλ που έκανε ο Ντοντό, ενώ στη συνέχεια ακόμη και ο Πάους ζήτησε τον λόγο από τον τέταρτο κ. Λεωνίδα για τις αποφάσεις για μία φάση που δεν παίχτηκε το πλεονέκτημα υπέρ της ΑΕΛ, αλλά και για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ντοντό από τον Ασίγκμπα.
Κίτρινη κάρτα έδειξε ο διαιτητής στο 32' και στον Ακόστα της Λαμίας.
Στις καθυστερήσεις δεν μέτρησε γκολ της Λαμίας που σημείωσε ο Πόντλογκαρ, καθώς ο επόπτης κ. Κωτούλας είχε ήδη σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ, πριν η μπάλα πάει στον επιθετικό των φιλοξενουμένων.
Βοηθοί του κ.Γρατσάνη ήταν οι κ. Τίκας(Καρδίτσας), Κωτούλας(Τρικάλων), ενώ 4ος διαιτητής ο κ.Λεωνίδας(Τρικάλων).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Αναστασόπουλος (83′ Αγρόδημος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Ντοντό (69′ Κρητικός), Κρίζμαν (84′ Καλύβας), Ναζλίδης (76′ Περόνε).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας (46′ Παπαδόπουλος), Αναστασιάδης (46′ Κουκόλης), Παντελιάδης (46′ Παπαργυρίου), Ασίγκμπα, Κουτρομάνος (46′ Πόντλογκαρ), Όμο (77′ Πατσαρούχας), Μπλάζιτς(59′ Τσούκαλος), Ακόστα (72′ Τσέλιος), Μπουλούλης(46′ Καραγιάννης), Βασιλαντωνόπουλος (83′ Μανιάς), Βουό (59′ Φράγκος).
*Μεθαύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 18:30 η ΑΕΛ θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι στο AEL FC ARENA με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
*Δύο νυν παίκτες της Λαμίας ο Όμο και ο Τσούκαλος έχουν φορέσει κατά το παρελθόν τη φανέλα του Τυρνάβου 2005 και ο γκολκίπερ Πίτκας την φανέλα του Οικονόμου Τσαριτσάνης.

eleftheria.gr

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη