Τι είναι η Πράσινη Κάρτα για το αυτοκίνητο και πότε τη χρειάζεστε;

Η Πράσινη Κάρτα ή το Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης χρειάζεται όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και εκδίδεται μόνο στην Ελλάδα. Στην ουσία πιστοποιεί ότι έχετε ασφαλιστική κάλυψη για αστική ευθύνη για το όχημά σας με το οποίο ταξιδεύετε εκτός Ελλάδος.
Οι πράσινες κάρτες εκδίδονται από τις 46 χώρες που συμμετέχουν στο σύστημα Πρασίνων Καρτών και χορηγούνται στις ασφαλιστικές εταιρείες που είναι μέλη τους για της δώσουν στους πελάτες που πηγαίνουν στο εξωτερικό. Η Πράσινη Κάρτα απαγορεύεται να εκδοθεί για οχήματα με ξένη πινακίδα κυκλοφορίας.
Τι πρέπει να προσέξετε: εάν πάτε στο εξωτερικό με το όχημά σας ζητήστε από την ασφαλιστική σας να σας δώσει πράσινη κάρτα όλα τα στοιχεία στην Πράσινη Κάρτα (αριθμός κυκλοφορίας, τύπος και μάρκα, όνομα ιδιοκτήτη) είναι σωστά. το αναγνωριστικό GR, ο κωδικός της ασφαλιστικής σας εταιρίας και ο αριθμός της Πράσινης Κάρτας είναι ευανάγνωστα. – αναγράφεται το όνομα της ασφαλιστικής σας εταιρίας με την υπογραφή της.
Περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, Τηλέφωνα : 210-3223324 – 210-3236562 – 210-3238402 Fax : 210-3238370 E-Mail : claims@mib-hellas.gr Web : http://www.mib-hellas.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη