Λαϊκή Συσπείρωση: Ποινικοποίηση των αγώνων από την πλειοψηφία Δήμου Λαμιέων

Ποινικοποίηση των αγώνων από την πλειοψηφία Δήμου Λαμιέων
Αποφασισμένη ήταν σήμερα η δημοτική πλειοψηφία του Δημάρχου Ν. Σταυρογιάννη να παραδώσει τα απορρίμματα και τον καθαρισμό σε ιδιώτη, όπως και το έπραξε. Στην επαναλαμβανόμενη συνεδρίαση του ΔΣ παρέταξε τα ΜΑΤ στην είσοδο του ισογείου με σκοπό να εμποδίσει τους απολυμένους και τους άλλους δημότες να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Με τη δραστική παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν. Σύσσωμη η αντιπολίτευση απείχε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου. Κατά την είσοδο του ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου στο κτήριο έγιναν συλλήψεις. Μέσα στην αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση και δημοτικοί σύμβουλοι προπηλάκισαν συνδικαλιστές. Οι συγκεντρωμένοι δεν αποχώρησαν περιμένοντας να τελειώσει η συνεδρίαση. Κατόπιν, μαζί με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πήγαν στο αστυνομικό μέγαρο για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Χρονάς κατάγγειλε κάθε υπεύθυνο για την αστυνομοκρατία και για την προσπάθεια  ποινικοποίησης των αγώνων και δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση  δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των Λαμιωτών και ότι θα συνεχιστεί η πάλη για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων που επιχειρεί  η δημοτική αρχή.

ΛΑΜΙΑ 25 8 2017

 Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα:   ‘‘ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ”
Έχουμε ήδη διατυπώσει την αντίθεση μας απέναντι σε κάθε διαδικασία που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Θεωρούμε πως η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, εκ των πραγμάτων προσδιορίζει την πορεία προς την ιδιωτικοποίηση και δεν μπορεί να έχει προσωρινό χαρακτήρα.
Οι αναφορές της δημοτικής αρχής στον προσωρινό χαρακτήρα της εμπλοκής του ιδιώτη, «μέχρι να συγκροτήσουμε επαρκώς στελεχωμένη και εξοπλισμένη δημοτική υπηρεσία» αποτελεί προσχηματική συγκάλυψη των πραγματικών σας προθέσεων, όταν όλα δείχνουν πως η ιδιωτικοποίηση είναι επιλογή σας.
Σε αυτή την κατεύθυνση ξεθεμελιώνετε αργά, σταθερά και με μέθοδο κάθε οργανωμένη δομή στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Αποσπάσατε από τον έλεγχο του Δήμου το ΧΥΤΑ Λαμίας και τον παραδώσατε στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε. Παραδώσατε στην ίδια εταιρεία τα μηχανήματα που διαθέταμε ως Δήμος και δεν δείξατε κανένα ενδιαφέρον για την απόκτηση νέων, που εγκρίθηκαν και είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μαζί με το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ. Στη σημερινή συνεδρίαση παραδίνετε ακόμη και την ευθύνη συλλογής χόρτων και ογκωδών απορριμμάτων.
Είναι ξεκάθαρο ότι  είναι επιλογή σας η ιδιωτικοποίηση η οποία πλήττει τα συμφέροντα των δημοτών – του λαού!
Λέμε ξεκάθαρα πως κάθε ισχυρισμός σας, πως τα δημοτικά τέλη δεν θα αυξηθούν ή ότι σε αυτή την πορεία ιδιωτικοποίησης μπορούν να μειωθούν, είναι ψεύτικος. Είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα που διαμορφώνει η προσθήκη στις υπηρεσίες καθαριότητας που θα προσφέρει ο ιδιώτης ΦΠΑ 24 % και εργολαβικού κέρδους. Άλλωστε ο κάθε ιδιώτης θα επιδιώκει να είναι μεγαλύτερο και συνεχώς να αυξάνει, μιας και αυτό είναι ο στόχος του και όχι η οικολογική διάσταση του προβλήματος και το καλό του Δήμου μας.
Σε αυτή τη βάση  είμαστε αντίθετοι με την εισήγηση σας για σύναψη σύμβασης με ιδιώτη.
Λέμε ξεκάθαρα πως ο Δήμος μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για την αποκομιδή των απορριμμάτων  αξιοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας που διαθέτει και φυσικά τους συμβασιούχους που καταχρηστικά απολύσατε, εφόσον υπηρετούν πάγιες και σταθερές ανάγκες της υπηρεσίας -παρά και πέρα από τις δυνατότητες που σας έδινε η τροπολογία Σκουρλέτη, η οποία προωθήθηκε από την κυβέρνηση κάτω από την πίεση των εργαζομένων.
Σε αυτή τη λογική κρίνουμε την όλη σας δραστηριότητα γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ που βρίσκεται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα.
Πιστεύουμε πως είναι συνέχεια και προέκταση της στάσης σας απέναντι στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε.
Θεωρούμε ότι συμφωνείτε με την Κυβέρνηση  και άλλες πολιτικές δυνάμεις στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.  Πως η μεθοδολογία σας αναπτύσσεται και με δική της ευθύνη. Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλίνει πονηρά το μάτι σε κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, αλλά και, για να μη χάσει το λαϊκό  έρεισμα, αφήνει περιθώρια  - δήθεν - επιλογών στους Δήμους.
Αυτά τα περιθώρια αγωνιζόμαστε να αξιοποιήσουμε και στην περίπτωση του Δήμου Λαμίας, που έτσι θα απομακρύνει τη λογική της ιδιωτικοποίησης μιας τόσο σημαντικής υπηρεσίας όπως η καθαριότητα.
Την ίδια ώρα να σωθούν από την ανεργία 49 οικογένειες, που πέρασαν ένα δραματικό καλοκαίρι αγωνιώντας για το δικαίωμα τους στη δουλειά και στη ζωή.
Με αυτή τη λογική ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση για παράδοση της καθαριότητας στα χέρια ιδιώτη και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να ανατραπεί.

ΛΑΜΙΑ 24 – 8 - 2017

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη