New School: Η επανάσταση στο χώρο του σχολείου - Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

New School

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα
για την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

​Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς​



Η επανάσταση στo χώρο του σχολείου

 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017 - 18, φέρνει και την επανάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς βγαίνει στον “αέρα”  η πιο πλούσια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης της ύλης του σχολείου, το Νέο Σχολείο (newschool.gr), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό τρόπο προσέγγισης της διδασκόμενης ύλης, καθώς  η πλατφόρμα δημιουργεί και προσφέρει δυναμικές  και διαδραστικές εμπειρίες μάθησης, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και, ειδικότερα, με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για το νέο σχολείο.

Το newschool.gr αποτελεί μια ανεξάντλητη δεξαμενή γνώσης με κείμενα, βίντεο, τραγούδια, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, ταινίες, διαδραστικές ασκήσεις, έρευνες, σχεδιαγράμματα εκθέσεων, εξωτερικούς συνδέσμους, δραστηριότητες παραγωγής λόγου κ.α., άμεσα προσβάσιμη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μέσα από το newschool.gr, οι μαθητές μαθαίνουν να ερευνούν και να χρησιμοποιούν σωστά τις πηγές μάθησης, να ανακαλύπτουν τη γνώση βιωματικά και να εφαρμόζουν δημιουργικά τις γνώσεις τους στη ζωή τους και στις σχέσεις τους, συνθέτοντας κριτικά τις εμπειρίες τους. Στους εκπαιδευτικούς παρέχει χρήσιμα εργαλεία και πληθώρα σύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να διαμορφώσουν και να αναπτύξουν την εκπαιδευτική διαδικασία,  η οποία είναι βασισμένη στις οδηγίες και την ύλη του Υπουργείου Παιδείας. Και τέλος, οι γονείς εύκολα και γρήγορα μπορούν να μπουν στο πνεύμα της μαθησιακής διαδικασίας, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη γνώση των αντικειμένων.

Διαθέσιμα αυτή τη στιγμή είναι τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας του Γυμνασίου (newschool.gr/shop). Η πλατφόρμα συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό και καινούρια ψηφιακά μαθήματα θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη