Φεστιβάλ Οίτης: Συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη - Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου - Τόπος Τεχνών «Χώρα»


11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΔΕΜΙΡΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Κλεονίκη Δεμίρη - «Με τα βήματα της καρδιάς»
Μετά από  δεκαπέντε παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι και μια επιτυχημένη περιοδεία,  η Κλεονίκη Δεμίρη έρχεται στα μέρη μας για πρώτη  φορά, με ένα πρόγραμμα  με  αγαπημένα τραγούδια από την Ελλάδα, τη  Μεσόγειο , την Αργεντινή και το Μεξικό.
Ένα ονειρικό ταξίδι μας υπόσχεται η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη. Ένα  ονειρικό ταξίδι που θα μιλήσει  στη γλώσσα της καρδιάς μας!
Μετά από μια σειρά πολλών  επιτυχημένων  παραστάσεων  σε σημαντικά φεστιβάλ της χώρας και έχοντας  στο βιογραφικό της αξιόλογες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, την Αθήνα και το εξωτερικό (Παρίσι, Μόντρεαλ, Φλωρεντία, Ιορδανία, Τίρανα)  η Κλεονίκη Δεμίρη υπόσχεται μια παράσταση με τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια, με τραγούδια που άφησαν εποχή, μας συγκίνησαν και θα μας συγκινούν για πάντα!
Από το σμυρναίικο «Από ξένο τόπο κι από αλαργινό» θα ταξιδέψουμε στην Κρήτη τραγουδώντας τον «Ερωτόκριτο», θα συνεχίσουμε  στα δικά μας ελληνικά μονοπάτια των μεγαλύτερων συνθετών μας, για να περιπλανηθούμε στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τέλος να  περάσουμε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού για να συναντήσουμε τη «La liorona» στο Μεξικό και τον Carlos Gardel στην Αργεντινή!  Ένα πρόγραμμα  που μαζί με νέα τραγούδια  θα  αγγίξει βαθιά τις ψυχές μας και θα μας μαγέψει!
Σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι σας θέλουμε συνοδοιπόρους! Ελάτε μαζί μας, να ακολουθήσουμε τα βήματα της καρδιάς μας!
Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 8€
Ταμείο: 10€
Προπώληση εισιτηρίων : SEVEN spots ( Πλ. Λαού 2, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ )

Λίγα λόγια για την Κλεονίκη Δεμίρη
Η Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα  σπούδασε τραγούδι στη τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη  και πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει μελετήσει τραγούδι με τη Μίσα Ικεούτσι και την  Μέχτχιλντ Σταματάκη επίσης. Κατέχει πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στην Ελλάδα  και  με την Varena Sshweizer στη Ιταλία.   Είναι μέλος της χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ( ΕΡΤ) από το 2000 και υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και του συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη.
Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα  από  το 1997 ως σήμερα  σε πληθώρα  μουσικών φεστιβάλ (Αισχύλεια, φεστιβάλ Ρεματιάς, φεστιβάλ Ίχνη Μεσογείου στα Χανιά, Διεθνές φεστιβάλ Άνδρου, Ιπποκράτεια στην Κω, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, φεστιβάλ Νάξου, φεστιβάλ Άργους Μυκηνών, φεστιβάλ  Ηρακλείου, Πάρου, Πάτμου, Σίφνου  κ.α.) και σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα  της Αθήνας με  ελληνικό και μεσογειακό ρεπερτόριο επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (προσωπικά ρεσιτάλ) στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο θέατρο Βadminton και στο εξωτερικό ( Παρίσι, Αμμάν της Ιορδανίας ,Φλωρεντία, Μόντρεαλ, Τίρανα).Συμμετείχε επίσης στην όπερα «Ορέστεια» του Γιάννη Ξενάκη στο Montpelier  ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο «Opera Berlioz»).
Έχει τραγουδήσει στην ελληνική κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ)  κι έχει πραγματοποιήσει ραδιοφωνικές συναυλίες στο Δεύτερο και στο Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τον κύκλο τραγουδιών  ‘Για την Ελένη ‘  και «Μεγάλο Ερωτικό»του Μ. Χατζιδάκι καθώς και  με τραγούδια  Ελλήνων Συνθετών και τραγούδια από τη Μεσόγειο  σε απευθείας  μετάδοση.  Επισης στις καλοκαρινές παραστάσεις τις ΕΡΤ «SumERTime 2017» με τους «Τangarto Quintet» σε απυεθείας μετάδοση απο την τηλεόραση της ΕΡΤ και το ραδιόφωνο με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Έχει τραγουδήσει στο soundtrack  της ταινίας «Χειμωνιάτικη Νοσταλγία»  σε  μουσική Γιάννου Αιόλου  και  έχει ηχογραφήσει  για  τη θεατρική παράσταση «Angels Footsteps” (Ιταλία) σε μουσική Γιάννου Αιόλου επίσης. Συμμετέχει με τέσσερα τραγούδια  στον δίσκο με τίτλο «Ο Νοέμβρης των ματιών της», σε μουσική του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2014, σύμφωνα με τις κριτικές.
Συνεργάζεται με τους πιανίστες Νεοκλή Νεοφυτίδη και Αχιλλέα Γουάστωρ , με τους μαέστρους Δημήτρη Μπουζάνη και Στάθη Σούλη και  με τους συνθέτες: Ν. Πλατύραχο, Σοφία Καμαγιάννη, Γιάννο Αιόλου, Δημήτρη Μαραμή, Χρισόστομο Καραντωνίου, Γιώργο Κωνσταντινίδη, Βιργινία Καραγιώργου.
Επίσης συνεργάστηκε  με τον συνθέτη  Δημήτρη Παπαδημητρίου σε ραδιοφωνική συναυλία  τραγουδώντας απόσπασμα απο τον κύκλο «ο άνθρωπος που  του πήραν τον ίσκιο» σε ποίηση  Γιώργου Σεφέρη και  με τον διεθνούς φήμης πιανίστα μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο στη συναυλία κινηματογραφικής μουσικής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με μεγάλη επιτυχία.
Έχει συνεργαστεί  αρκετές φορές με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ   και η τελυταία τη συνεργασία ειναι  με την καλύτερη ορxήστρα Tango στην Ελλάδα τους «Τangarto Quintet»καθώς και με πολλά άλλα  μουσικά σχήματα  της Ελλάδας.
Το καλοκαίρι του 2014 και του 2015 τραγούδησε σε μία σειρά απο φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και τον  Μάιο του 2016 πραγματοποίησε  συναυλία στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία και μία αξιόλογη περιοδεία σε σημαντικά φεστιβάλ της χώρας ( φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι,  Ιπποκράτεια στην Κω, φεστιβάλ Πάτμου, Νάξου, Πάρου, Σίφνου, Κέας, Νισύρου, φεστιβάλ Ηρακλείου και Άργους Μυκηνών, Πυθαγόρια στη Σάμο) Επίσης τον Οκτώβριο του  2016  πραγματοποίησε συναυλία στο Ναύπλιο και τραγούδησε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων για τη  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχκής Υγείας 2016.Το 2017 έχει πραγματοποιήσει μια σειρά απο παραστάσεις  στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα ( Αίγινα, Άργος, Ψυχικό, Χανιά, Ρεθυμνο, Ηράκλειο, Μήλος, Κέρκυρα, Ανδρος, SumERTime 2017, Σάμος, Κως, Κάλυμνος, Πάρος, Νάξος, Λαμία , Σαντορίνη, Λάρισα) και στο  εξωτερικό (Μόντρεαλ και Τίρανα). Το 2018 θα εκδοθεί η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά.
Δείτε το πρόγραμμα για όλες για όλες τις εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
Συναυλία Κλεονίκη Δεμίρη
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»

Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 
e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr
Το 11ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη