«Χειροτονία σε πρεσβύτερο του Διακόνου π. Δημητρίου Ατματζίδη», του Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Χειροτονία σε πρεσβύτερο του Διακόνου π. Δημητρίου Ατματζίδη
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Στον κατάμεστο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της πόλης μας, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου του σωτηρίου έτους 2017, σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, συγκίνησης, ιερού δέους και ενθουσιασμού, έλαβε το βαθμό τού πρεσβυτέρου ο ιεροδιάκονος π. Δημήτριος Ατματζίδης.
Ο νέος έγγαμος κληρικός που διακρίνεται για τη θεολογική του μόρφωση, την ευλάβεια, το ήθος, την ταπείνωση, τον ανεπίληπτο χαρακτήρα, τον ιερό ζήλο, οδηγήθηκε από τον πολιό Ποιμενάρχη μας «ως θυσία ζώσα» στο θυσιαστήριο του Κυρίου.
Οι συχνές χειροτονίες αμίσθων θεολόγων, εκλεκτών νέων και χαρισματούχων, αποτελούν ιδιαίτερη ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία και φανερώνουν το ανύστακτο ενδιαφέρον του Ποιμενάρχη μας κ.κ. Νικολάου για την ποιοτική αναβάθμιση του κλήρου και τον ευαγγελισμό του ποιμνίου του. Αποτελούν ακόμη και αποστομωτική απάντηση στους πολέμιους της Εκκλησίας και παράδειγμα προς μίμηση στους συνομηλίκους τους.
Είναι ιδιαίτερη ευλογία για τους νέους μας που, σε έναν αιώνα αντίχριστο και απατεώνα, θέτουν τον εαυτό τους στη διακονία της Εκκλησίας και θεωρούν μεγάλη τιμή τους να σηκώσουν «τον ονειδισμόν του Χριστού» στη σκολιά και διεστραμμένη γενιά μας.
Συγχαίροντες τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο, ευχόμεθα και προσευχόμεθα να καταστεί άξιος της υψηλής τιμής και κλήσεως του Θεού, τίμιο σκεύος της θείας Αυτού χάριτος.
kostasmitsios@yahoo.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη