Γ' Εθνική: «Πρωταθλητές» στην «ιστορική συνείδηση» Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου και Αμβρυσσέας Διστόμου!

Γ' ΕΘΝΙΚΗ : «Πρωταθλητές» στην «ιστορική συνείδηση» Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου και Αμβρυσσέας Διστόμου! (πολλές φωτο)

Προσκύνημα στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών πριν τον αγώνα


Μια πράξη που αναδεικνύει και την κοινωνική  διάσταση του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα , έγινε λίγο πριν τον αγώνα Αμβρυσσέα Διστόμου- Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου για τον Δ' Όμιλο της Γ' Εθνικής.

Η ομάδα της Μαγνησίας, ανέβηκε σύσσωμη στο Λόφο του Μαυσωλείου όπου φυλάσσονται τα οστά των 228 Σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα Γερμανικα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιούνη 1944, και προσκύνησαν, ενώ κατεθεσε στεφάνι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας  της ομάδας Θανάσης Σπαθής. για όλη την αντιπροσωπεία.
Πρόκειται για μια πράξη η οποία, οπως προκύπτει από τα γεγονότα.  επιβεβαιώνει και αναδεικνύει ότι και οι δυο Σύλλογοι έχουν << ιστορική συνείδηση>> του τόπου που ανήκουν και του ρόλου που έχει να παίξει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός,  όταν μένει στα ανθρώπινα μέτρα, εκπέμπει πανανθρώπινα μηνύματα  και δεν μετατρέπεται σε φανατισμό.

Ουσιαστικά η ομάδα του  Βελεστίνου <<ανταποκρίθηκε>> στην ''επιθυμία'' του Προέδρου του Αμβρυσσεα Δίστομοι κ. Ηλία Καβαλαγιού, οποίος το πρώτο πράγμα που είχε πει στην ΕΡΑ Σπορ μόλις η ομάδα του πήρε το Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην Γ' Εθνική την περασμένη άνοιξη, ήταν ότι  αυτο που θέλει, πέραν από μια αξιοπρεπή παρουσία στη Γ Εθνική, είναι αποκτήσει η Ομαδα  έδρα μέσα στον τόπο της, και  να έρχονται ομάδες  απ'  όλη την Ελλάδα στο Μαρτυρικό Διστομο και να μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου, μέσα από επισκέψεις στο  Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυματων Ναζισμού. Κάτι που εγινε χθες  και η πρωτοβουλία της διοίκησης του Ρήγα  βρήκε κοινό έδαφος με τον ''σχεδιασμό'' της διοίκησης του Αμβρυσσέα  με την επίσκεψη- προσκύνημα στο Μαυσωλείο, πριν η ομάδα μεταβεί στο επίνειο του Διστόμου, της Παραλία ( Άσπρα Σπίτια) για τον αγώνα ( το Δημοτικό Γήπεδο Δίστομου, δεν ειναι, δυστυχώς, ακόμη έτοιμο...). Μάλιστα ο ίδιος ο κ Καβαλαγιος συνόδευσε και μίλησε στα μέλη της φιλοξενούμενης ομάδας και τους φιλάθλους της  και τους ξενάγησε μαζί με τον  αντιπρόεδρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού  Χρήστο Παπανικολάου.που τους παρουσίασε το χρονικό.

 Οι ποδοσφαιριστές  και οι παράγοντες του Ρήγα ξεναγήθηκαν στο Οστεοφυλάκιο, ενώ σε μια άλλη επίσκεψη  εξέφρασαν την επιθυμία να πάνε και στο ιδιαίτερα γνωστό Μουσειο Θυματων Ναζισμού στο κέντρο του Διστόμου- τον Μάιο το είχε επισκεφθεί και η Ομαδα η Πρωταθλήτρια Ομαδα των νέων του Ολυμπιακού Πειραιώς ( Κ-20) στο παιγνίδι για την στέψη της Ομάδας του Διστόμου ως Πρωταθλήτριας Βοιωτίας .Η αποστολή των Κυανόλευκων   δώρισε βιβλία με περιεχόμενο τη ζωή και το έργο του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή καθώς και την ιστορία του ιστορικού συλλόγου του Βελεστίνου στον Πρόεδρο του Αμβρυσσεα και τον Αντιδήμαρχο Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας Γ. Αγγελόπουλο .Λίγο πριν αναχωρήσουν για τον αγώνα ( τον  κέρδισαν τελικά  οι φιλοξενούμενοι 1-2), όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην β' θέση του Δ' Ομίλου της Γ Εθνικής μαζι με τον Αλμυρό και την Νίκη Βόλου.



















 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη