Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Φθιώτιδας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του τελευταίου τριμήνου

Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Φθιώτιδας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Στο Κάστρο της Λαμίας, όπως κάθε χρόνο,  βραβεύσαμε τους Αριστεύσαντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017, από όλα τα Λύκεια της Φθ/δας, με ξενάγηση των μαθητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου και μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
1) ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ώρα 6.30μ.μ. σας περιμένουμε στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΑΜΑΡΑΣ»  για το καθιερωμένο «καφεδάκι» μας και  με τα γλυκά και αρμυρά εδέσματα, τα οποία, κάθε χρόνο, με αγάπη και μεράκι πολύ, ετοιμάζουνε και σας προσφέρουνε οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου και  της Φιλανθρωπικής μας Επιτροπής. Εφέτος η κυρία Πάβια Αργυρίου, θα διανθίσει την εκδήλωσή μας παρουσιάζοντάς μας τα «ΚΑΠΕΛΑ» και την ιστορία τους. Εάν το επιθυμείτε, φορέστε τα αγαπημένα σας καπέλα και … σας περιμένουμε.

2) ΣΑΒΒΑΤΟ 14- ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΕΚΔΡΟΜΗ στον ΠΡΟΥΣΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΜΟΝΤΑΝΑ)
  Περιληπτικά  το πρόγραμμα έχει ως εξής: ΣΑΒΒΑΤΟ αναχώρηση στις 8 το πρωϊ και αφού σταματήσουμε για καφεδάκι κάπου κοντά στο Καρπενήσι,  άφιξη γύρω στις 11.30 το μεσημέρι στον Προυσό. Αργά το μεσημέρι στην επιστροφή σταματάμε για φαγητό στον Γαύρο. Το απόγευμα άφιξη για διαμονή στο όμορφο και πολυτελές Ξενοδοχείο «ΜΟΝΤΑΝΑ». Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στην εσωτερική του πισίνα ή για θεραπείες SPA (προαιρετικά). Το βράδυ δείπνο στο Ξενοδοχείο. Την ΚΥΡΙΑΚΗ το πρωί παίρνοντας  τον δρόμο της επιστροφής, κάνουμε μια στάση στο Καρπενήσι, στην συνέχεια για φαγητό στο Χάνι του Πανέτσου  και το απόγευμα καφεδάκι στο όμορφο Πλατύστομο. Άφιξη στη Λαμία νωρίς το βράδι.

3) ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ  ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΩΝ- ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
 Θα παρακολουθήσουμε στην καινούργια Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» την Οπερα «ΗΛΕΚΤΡΑ» σε μουσική Ρίχαρντ Στράους με την Αγνή Μπάλτσα στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας και την κορυφαία βαγκνερική σοπράνο Ιρέν Τεορίν στο ρόλο της Ηλέκτρας. Θα προηγηθεί μικρή ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Αναχώρηση στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής Επιστροφή  γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας.            
                  
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
1) ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 7.00 μ.μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Λεωνίδου, πάνω από τα ΚΕΠ)
Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμίας, και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και  την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, σας παρουσιάζουμε το βιβλίο της κυρίας Μαρίας Γιαννά- Τζίμα με τίτλο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» , με φωτογραφίες και απλές μικρές μαρτυρίες- αφηγήσεις προσώπων, τα οποία νόσησαν από καρκίνο και ξεπέρασαν την νόσο. Θα μιλήσουν:
·        ο κ. Γεώργιος Τζίμας Διευθυντής τμήματος Χειρουργικής Ηπατος-Χοληφόρων (νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ)
·        η κυρία Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος- Ακτινοθεραπευτής (νοσοκομείοΥΓΕΙΑ)
·        ο κ. Davide Mauri, Δ/ντής του τμήματος Χημειοθεραπείας (Νοσ/μείο Λαμίας).
·        ο κ. Κων/νος Τσιγαρίδας, Παθολόγος- Ογκολόγος, Επιμελητής Α΄ (Νοσ/μείο Metropolitan)
Εκ μέρους του Παραρτήματός μας, την εκδήλωση θα συντονίσει η Αντιπρόεδρός μας, κυρία Ελένη Λαϊου, παιδιάτρος.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

2) ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 7.00μ.μ. Σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, στον όμορφο Ισόγειο χώρο του Νεοκλασικού  της Μεγάρου  στην Πλατεία Ελευθερίας, η κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, θα μας μιλήσει για τις «ΚΟΥΚΛΕΣ» και την ιστορία τους από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει Έκθεση από Κούκλες, παλιές και νεώτερες, με παραδοσιακές στολές και όχι μόνο, η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Με την ευγενική συμμετοχή της Βολιώτισσας φίλης μας κυρίας Μαρίας Βαγδούτη, η οποία θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα μας παρουσιάσει ένα τμήμα από την Συλλογή της ( συνολικά 2.800 Κούκλες!) από όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και με πολλές άλλες… εκπλήξεις. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ                                              

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Αρχίζουμε, όπως κάθε χρόνο, εντατική προετοιμασία, για το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ μας, με τον ίδιο πάντα σκοπό, την βοήθεια απόρων σπουδαστών και αναξιοπαθούντων συμπατριωτών μας.   Στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» την  ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ, σας περιμένουμε με επιλεγμένες Χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές, στολίδια, δώρα και φαγώσιμα. Εφέτος λόγω και της γιορτής του Αγίου Νικολάου, που είναι ακριβώς την επόμενη μέρα, επικεντρώνουμε τις δημιουργίες μας σε χειροποίητα γλυκά, τούρτες, κέικ, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί!
             
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη