Τα εγκαίνια της έκθεσης «ΚΟΥΚΛΕΣ» στην Λαμία


Ο Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καραϊσκος για τα εγκαίνια της έκθεσης ΚΟΥΚΛΕΣ που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18-11-2017.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: "ΚΟΥΚΛΕΣ"
18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κούκλες από όλο τον κόσμο γεμίζουν τον ισόγειο χώρο του εμβληματικού κτηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η συλλέκτρια κα. Μαρία Βαγδούτη, προσκεκλημένη του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών (παραρτήματος Λαμίας) εκθέτει μέρος της πλούσιας συλλογής της από κούκλες όλου του κόσμου στην πόλη της Λαμίας και την έδρα της Περιφέρειας. μουσεία, αρχαιολογικά μουσεία , μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ότι σχεδόν σε όλα , μεταξύ των εκθεμάτων υπήρχαν και κούκλες , ναι και δεν εννοώ τα μικρά λατρευτικά ειδώλια εννοώ κούκλες , παιχνίδια για μικρά παιδιά. Η κούκλα φαίνεται ότι διαχρονικά αποτέλεσε σε όλη την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού απαραίτητο συνοδευτικό της παιδικής ηλικίας. Ξύλινες ,πορσελάνινες ,πάνινες ,οι κούκλες χαρακτηρίζουν την κουλτούρα του κάθε λαού Αποτυπώνουν τα όνειρα της παιδικής ηλικίας της κάθε εποχής, εξελίσσονται αλλάζουν , εμπλουτίζονται , ντύνονται για να φτάσουμε στον 18ο αιώνα ειδικά στην Αγγλία όπου, η τέχνη της κατασκευής της κούκλας δίνει πραγματικά μικρά αριστουργήματα. Κομμάτια αυτής της ιστορίας της κούκλας και της αισθητικής που αναπτύχθηκε στην κατασκευή της , έχουμε σήμερα την χαρά στο φιλόξενο χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να απολαμβάνουμε όλοι μαζί, έχοντας την δυνατότητα να γνωριστούμε με αυτές τις μικρές υπάρξεις που χρωματίζουν την παιδική ηλικία των κοριτσιών γεμίζουν τον συναισθηματικό κόσμο των γυναικών και αποτυπώνουν την εποχή και τον πολιτισμό του κάθε λαού.













Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη