Γιάννης Σαρακιώτης: Συγχαρητήρια για την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση των όρων για το Sepura και αίτημα ενίσχυσης της Φθιώτιδας με νέα περιπολικά


Γιάννης Σαρακιώτης: Συγχαρητήρια για την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση των όρων για το ‘Sepura’ και αίτημα ενίσχυσης της Φθιώτιδας με νέα περιπολικά
Με επιστολή απευθύνθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να συγχαρεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση των όρων για το ‘Sepura’ και να ζητήσει την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας με νέα περιπολικά οχήματα. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εσάς προσωπικά, για την επιτυχέστατη επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης για το ηλεκτρονικό σύστημα ραδιοεπικοινωνίας ‘Sepura’ της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποτελεί κατ’ ουσία διάδοχο του ‘Tetra’. H μείωση του αρχικά συμφωνηθέντος ποσού από τα 2.200.000 στο 1.600.000 ευρώ, για την ετήσια συντήρηση του συστήματος, συνιστά αξιομνημόνευτο κυβερνητικό επίτευγμα με τη χώρα να εξοικονομεί 3.600.000 ευρώ σε βάθος εξαετίας.
Τα ευχάριστα νέα ακολούθησε ανακοίνωση του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία, αξιοσημείωτος αριθμός περιπολικών οχημάτων θα προσφερθούν από την εταιρεία στην ΕΛ.ΑΣ. εν είδει αντισταθμιστικών ωφελημάτων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τρέχουσες επιχειρησιακές ανάγκες. Άλλωστε, είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει καταστήσει εξαιρετικά γερασμένο τον στόλο της ΕΛ.ΑΣ. και οι καταγεγραμμένες ελλείψεις είναι σημαντικές.
Για το λόγο αυτό και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή του Υπουργείου για τον εφοδιασμό της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης με τουλάχιστον δύο (2) περιπολικά οχήματα. Η Λαμία, εκτός από πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας της Φθιώτιδας, τυγχάνει να είναι και πρωτεύουσα ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με ό,τι αυτό σημαίνει για την επιτακτικότητα των επιχειρησιακών αναγκών.
Παράλληλα, η Φθιώτιδα είναι η τέταρτη σε έκταση περιφερειακή ενότητα της χώρας, αλλά και μία εκ των τελευταίων όσον αφορά την πληθυσμιακή πυκνότητα, όπερ σημαίνει ότι υφίσταται κατακερματισμός αναγκών και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο και την ύπαρξη πληθώρας ορεινών περιοχών, γίνεται αντιληπτή η αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης δίχως την ύπαρξη των κατάλληλων οχημάτων.
Σας ευχαριστώ θερμά για τον πολύτιμο χρόνο σας και αναμένω την απάντησή σας.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη