Επίκαιρη ερώτηση για τις καθυστερήσεις ανακατασκευής του παραδοσιακού κτίσματος του Α’ Δημοτικού Σχολείου Κύμης

Η Στερεά Σε Νέα Τροχιά

Επίκαιρη ερώτηση εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου 18/12 κατέθεσαν προς τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας κ. Σπανό Φάνη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Εύβοιας Κουλούρης Γιώργος και  Τσολάκη Σοφία .
 Η ερώτηση αφορά τις τραγικές καθυστερήσεις  ανακατασκευής του παραδοσιακού κτίσματος του Α’ Δημοτικού Σχολείου Κύμης, την προβολή  αντικρουόμενων δικαιολογιών - επιχειρημάτων  που προβάλλονται από Δήμο και Περιφέρεια, και το πολιτικό θέμα εάν ισχύουν οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί  γιατί γίνονται  Μελέτες  κατ ανάθεση και επί πληρωμή από την Περιφέρεια ενώ ο Δήμος διαθέτει  το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό για την εκπόνηση τους.
Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας κ. Σπανό Φ.
Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κ.
Αξιότιμοι Κύριοι,

1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ( 4Η  Σεπτεμβριου 2017 ) ετέθη το ερώτημα από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης όσον αφορά τις τραγικές   καθυστερήσεις  στην ανακατασκευή  του παραδοσιακού κτίσματος Α’ Δημοτικού σχολείου Κύμης. Η απάντηση του Δημάρχου είναι ότι η περιφέρεια δεν έχει πληρώσει κάποιες μελέτες.
2. Σε απάντηση έγγραφης αίτησης μας (19-09-2017) ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου  μας γνωστοποίησε ότι :
●    Η Αρχιτεκτονική μελέτη, η Στατική μελέτη επέκτασης, η Στατική μελέτη στέγης και η αρχική εκτίμηση έχουν εκπονηθεί και είναι προσφορά του συμπολίτη και εκλεγμένου μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Κύμης κ. Λίνου Τριανταφυλλίδη.
●    Η Τοπογραφική μελέτη έχει εκπονηθεί και είναι προσφορά του συμπολίτη Παπασταματίου Γεωργίου.
●    Η Μηχανολογική μελέτη έχει εκπονηθεί και είναι προσφορά του συμπολίτη Μπενέτου Ευάγγελου.
3. Στην με αριθμ. Πρωτ. 257506/1312/21.11.2017 απάντηση σας στα ερωτήματα της «ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» για το ποια μελέτη δεν έχει πληρωθεί από την περιφέρεια, απαντήσατε ότι η Αρχιτεκτονική μελέτη εκκρεμεί και θα πληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ερωτάται ο κ. αντιπεριφερειάρχης :
A.    Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι όντως προσφορά του γνωστού συμπολίτη μας όπως αναφέρει το έγγραφο του Δήμου ή είναι σε εκκρεμότητα για να πληρωθεί από την περιφέρεια ;
B.    Και κατ’ επέκταση για ποιόν λόγω η περιφέρεια να αναλάβει την αμοιβή για μελέτες  κατόπιν αναθέσεων που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος με το υπάρχον προσωπικό;( ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου διαθέτει τεχνική υπηρεσία αποτελούμενη από 2 Τοπογράφους μηχανικούς, 1 Πολιτικό μηχανικό, 1 Ηλεκτρολόγο μηχανικό και 1 Χημικό μηχανικό)
           

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη