Γιάννης Σαρακιώτης: «Η σημερινή κυβέρνηση κοιτά κατάματα τα προβλήματα και δεν τα κρύβει κάτω από το χαλί»


Γιάννης Σαρακιώτης: «Η σημερινή κυβέρνηση κοιτά κατάματα τα προβλήματα και δεν τα κρύβει κάτω από το χαλί»
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στην εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «Πρωινή Ανάγνωση» με την Κέλλυ Κοντογεώργη. Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της χθεσινής απόσυρσης της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι δυνατόν να ακούγεται στο δημόσιο διάλογο ότι «καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας». Η νομοθετική πρωτοβουλία αφορά τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, χωρίς να αλλάζει κάτι στα περιφερειακά, στα δευτεροβάθμια και στα τριτοβάθμια».
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε τις εξελίξεις όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την αναδιάρθρωση των κοινωνικών επιδομάτων:
«Η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς νέα μέτρα, ενώ υπάρχει θετικό πρόσημο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναπροσαρμογή των κοινωνικών επιδομάτων προς τα πάνω. Ο σχετικός προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 250 εκ. ευρώ κόντρα στη σπέκουλα ότι «θα χαθούν τα επιδόματα». Επίσης, άλλα θετικά σημεία του κλεισίματος της διαπραγμάτευσης αφορούν τη διασφάλιση των συντάξεων χηρείας και την προστασία των εργαζομένων στην περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας».
Κληθείς να απαντήσει για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της Δ.Ε.Η., ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε ότι:
«Όπως όλοι γνωρίζουμε, είχε ξεκινήσει προ ετών μία δικαστική διαμάχη της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία κατέληξε σε μια αρνητική για την Ελλάδα απόφαση. Πρόκειται, λοιπόν, για συμμόρφωση της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αν θέλουμε να είμαστε μέλος της Ε.Ε., οφείλουμε να τηρούμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Τέλος, σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο Βουλευτής επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ορισμένα σημεία:
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για απραξία στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Μέχρι τώρα, κάποιοι έβαζαν όλα τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήρθε να αντιμετωπίσει και να δει κατάματα το πρόβλημα. Υπήρχε ο «Νόμος Κατσέλη», ο οποίος διευρύνθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Σταθάκη και εντάχθηκαν στις προς ρύθμιση οφειλές, αυτές προς τις Δ.Ο.Υ., τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ιδιώτες. Έχουμε τη συμφωνία με τις ελληνικές τράπεζες ότι δε θα εντάσσονται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητα με αξία κάτω των 300.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και νομοθέτησε τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Πρώτα απ’ όλα, θεωρώ ότι πρέπει να δράσουμε συντονισμένα και η σημερινή κυβέρνηση αυτό το έχει πράξει».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη