«Για... Δημοκρατία... Δημοψηφίσματα και Σκοπιανό», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Για ... Δημοκρατία ... Δημοψηφίσματα
και Σκοπιανό
Γιώργου Σμοκοβίτη


Οι θέσεις, απόψεις ή σκέψεις μου για το «Σκοπιανό» είχαν διατυπωθεί αμέσως μόλις δημιουργήθηκε, δημοσίως και ενυπογράφως ως ΠΟΛΙΤΗ. Αυτόν που… λένε…. οι αξιωματούχοι ότι είναι το Κέντρο της Πολιτικής και ΠΡΩΤΑ ο Πολίτης εν… Δημοκρατία…. Έκτοτε πέρασαν χρόνια μεσολάβησαν γεγονότα ο κόσμος γύρω άλλαξε και η… Κυβέρνηση από το 2015 μ.Χ. και μετά… στην Ελλάδα έγινε για…. πρώτη φορά…. αριστερή…. Δηλαδή όχι ακριβώς. Έγινε αριστεροδεξιά για πρώτη φορά και για πρώτη φορά με…. συγ-κυβέρνηση…. «εκλεγμένη και με…. αριστεροδεξιά μειοψηφία στο…. Λαό αλλά … πλειοψηφία μόνο στο…. κοινοβούλιο». Δεξιά στο εξωτερικό με Καμμένο στο Στρατό και «Αριστερή» στο…. εσωτερικό με Τσίπρα Πρωθυπουργό και… «κόμμα Πρωθυπουργού» ΠΟΛΥκομματικό, εσωτερικά πολλών «συνιστωσών» που ονομάστηκαν ένα κόμμα για να ωφεληθούν από αυτό που πολεμούσαν ως…. Αντιπολίτευση και πορεύτηκαν μαζί του ως συγ-κυβέρνηση: δηλαδή το… «σύστημα των πολλών εδρών μπόνους» στο πρώτο ως…. ΕΝΑ… κόμμα για να γίνουν Κυβέρνηση και ως… «αντισυστημικοί» να κυβερνούν ακριβώς «συστημικά» που κατηγορούσαν. Έτσι, λοιπόν, αν προηγούμενες Κυβερνήσεις «μονοκομματικά» ή «δικομματικά» «ήλεγχαν» όπως ήθελαν τον…. «λαό» τώρα με συγ-κυβέρνηση, «εμπαίζουν τον λαό» πολλά μαζί κόμματα ως «πρ» (πρώην) συνιστώσες σε ένα κόμμα περιτυλίγματος ενός, πολλών περιεχομένων «τουρλού-τουρλού πολλών μαζί στο… μίξερ εξουσίας» για την…. Κυβέρνηση της…. Αριστεράς μαζί με ένα άλλο ακόμα κόμμα της…. «ανεξάρτητης» Δεξιάς ή του «ψεκασμού λαού της… ΑριστεροΔεξιάς». Και μαζί ΟΛΟ αυτό το… «πράμα της…. πολιτικής» είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στο σύνολο του Εκλογικού Σώματος Εντολέων ΠΟΛΙΤΩΝ. Από την… κάλπη ψήφων βγήκε μόνο 20% επί συνόλου Λαού με θετική ψήφο. Επί του ΣΥΝΟΛΟΥ ΛΑΟΥ μόνο το 20% κυβερνά ΚΑΙ επιβάλλεται ΚΑΙ επί του υπολοίπου 80% ΠΟΛΙΤΩΝ ως… δήθεν «Δημοκρατικά» δηλαδή…. «πλειοψηφικά»….. εκλεγμένη Κυβέρνηση μόνο με 20% εκφράζοντας σε ΟΛΑ … όλο …τον Ελληνικό Λαό. Ακόμα και με… «δημοκρατικότατο Δημοψήφισμα»! Όπου όμως παγκοσμίως πρωτοφανές το… ΝΑΙ και ΟΧΙ μαζί άθροισαν ψήφους υπέρ του ΝΑΙ 100% και ούτε ΜΙΑ ψήφος από την…. κάλπη ΔΕΝ βγήκε με… ΟΧΙ. Και το… όχι ναι και το… ναι… ναι…. Και ΟΛΗ μαζί η…. συγκυβέρνηση «είπε μετά» ότι… ΟΛΟΣ ο Λαός είπε ΑΥΤΟ: δηλαδή ούτε ΜΙΑ ψήφος με ΟΧΙ από την…. κάλπη…. Έτσι όπως ακριβώς ήθελε ο… Πρωθυπουργός (και… η συγκυβέρνηση Του εν ονόματι όοολου του Λαού) είχε ψηφίσει όλος ο Λαός! Αλλά και η…. Αξιωματική «Αντιπολίτευση» το…. ίδιο…. ήθελε και…. βοήθησε τον Πρωθυπουργό να πράξει όπως το… δημοψήφισμα…. «έδειξε»…. δηλαδή «ερμηνεύτηκε… μετά…. τι…. είπε ο…. λαός»! Ο οποίος όμως ως «κάθε ψηφοφόρος» ΟΥΔΕΙΣ (ούτε τώρα θυμάται) ουδείς εγνώριζε ΤΙ ακριβώς ΤΟΝ ερώτησαν και για «ποιο πράμα» απάντησε ούτε τότε «διάβασε» στο…. Ψηφοδέλτιο τι ακριβώς έγραφε ΑΥΤΟ το… χαρτί…. και πόσα ερωτήματα είχε, και ΤΙ εψήφιζε και με ΠΟΙΕΣ κυρίως ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Έμαθε … μετά … αφού είχε ψηφίσει την … «ερμηνεία» που είχε η ψήφος του ΕΤΣΙ όπως ήθελε ο Πρωθυπουργός.
Εκμαυλισμός – ευτελισμός – ξεπεσμός Δημόσιου Βίου κατ’ επέκταση ΚΑΙ στον ιδιωτικό καθενός ή στον ανεκτό…. «νέο»… αξιακό κώδικα αποδεκτής γενικά κοινωνικής συμπεριφοράς με σημείο αναφοράς – σύγκρισης «ΑΡΧΟΝΤΩΝ παράδειγμα στο… Λαό τους…» τέτοια ευθεία κατά πρόσωπο περιφρόνηση – υποτίμηση  «ψηφοφόρου» ή…. «λαού» ή Πολίτη – Πολιτών μελών ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ (κατά το Σύνταγμα) εντολέα Εκλογικού Σώματος ΕΝΤΟΛΕΑ εν… Δημοκρατία. Και διά … δημοψηφίσματος ΥΒΡΙΣ εναντίον ΣΕΒΑΣΜΟΥ Βούλησης – Εντολής – κρίσης καθενός ως «προσωπικότητα εντός συνόλου» που διαμορφώνει ΣΥΝΟΛΟ και υποσύνολα που πρέπει όλα να είναι σεβαστά όπως τα ίδια κρίνουν και όχι όπως λέγει ή «ερμηνεύει» ο… αρχηγός ή πρωθυπουργός. Η Δημοκρατία ΔΕΝ καταργεί αλλά Σέβεται και ωφελεί εν τινι μέτρω ΚΑΙ τις μειοψηφίες που σε «κάτι» ωφελούνται και αυτές. Αλλιώς…. με εκμαυλισμό και ΑΝΟΧΗ Λαού σε εκμαυλισμό του χωρίς «επανάστασή του» νομίμως Συνταγματικά σε αντικατάσταση τού ΕΤΣΙ Υβριστή ΤΟΥ η…. Δικτατορία απέχει μόνο μια…. και μόνο ΜΙΑ ημέρα εκλογών χωρίς ΣΥΝΕΠΕΙΑ μετά…. από την «έτσι…. Δημοκρατία» τού…. ΕΝΟΣ, της ΜΙΑΣ Εξουσίας: δηλαδή του Πρωθυπουργού – Υβριστή και Πολιτεύματος ΚΑΙ Εντολέων ΤΟΥ. Πρωθυπουργική Εξουσία και μόνο, οταν ΔΕΝ Εκπροσωπεί Αρχές και Αξίες Δημοκρατίας εν Ονόματι Εντολέα Λαού στην ΠΡΑΞΗ. Με πράξεις του – αποφάσεις του – συμπεριφορές του και…. «αφηγήματά του»…με πλειοψηφία μόνο στη Βουλή αλλά συντριπτική μειοψηφία στο Λαό  έχουμε στην πράξη, με συμπεριφορές εκλεγμένων, κατάλυση Αρχών Πολιτεύματος και Δημοψηφίσματος «χάριν καλού σκοπού», από τους ίδιους τους … εκλεγμένους εκπροσώπους μας…
Ποια αξία έχουν τώρα αυτά από πλευράς ΠΟΛΙΤΗ που ΔΕΝ απείχα αλλά εψήφισα; Για να τονίσω ότι ακόμα και σε (τέτοιο) Δημοψήφισμα «πας ψηφίζεις ότι νομίζεις, ή όσα θέλεις» και «ότι θέλει κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός» ΜΕΤΑ... ως καθεστώς με κοροϊδία λαού,  ακόμα και με … δημοψήφισμα… ως Δημοκρατία…
ΓΙΑ το Σκοπιανό σε καμμία ΠΡΟ-εκλογική εκστρατεία από το 2015 μ.Χ. και μετά ΟΥΔΕΙΣ ουδέν είπε ούτε έθεσε στην κρίση ψηφοφόρων – ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΤΟΣ Πολιτικού προγράμματος ΠΡΟ ΕΘΝΙΚΩΝ εκλογών.
Επι αυτού τώρα τι περιμένει ο…. «λαός» να ακούει ή να συζητά ΤΩΡΑ και ποια έκφραση του και πως μετά τις ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές ακόμα και με … δημοψήφισμα  εκμαυλισμού λαού και αυταρχισμού αρχηγού εκλεγμένου πρωθυπουργού.
Μετά τόσες «εκλογές» μουγγός, κουφός και… τυφλός ουδείς να του δείχνει ουδέν σε ΕΘΝΙΚΕΣ Εκλογές για ΕΘΝΙΚΑ θέματα … Λαός και κάθε Αρχηγός και… ξαφνικά…. «τσουνάμι…. συζητήσεων»… μιας εβδομάδας πριν από … διαπραγμάτευση τώρα. Λέτε και επί τρία ΧΡΟΝΙΑ και τόσες Εθνικές Εκλογές συγκυβέρνησης με…. εκλογές και… τέτοιο δημοψήφισμα… το «Σκοπιανό» δεν υπήρχε! Ούτε ως «θέμα» ΠΡΟ-εκλογικά προς συζήτηση και…. ψήφο μαζί με το… πλεόνασμα… …. τα σχισίματα και τις υπογραφές μόνο…. Μνημονίων και ΟΥΔΕΝ έτερον πλην «αξιολογήσεων» και «προαπαιτούμενα», «ανάπτυξη» διά φτωχοποίησης – εξαθλίωσης «μέσης και κατώτερης τάξης» και του «παληού» και του «νέου» πληθυσμού Ελλήνων – Εντολέων – Πολιτών στην Πατρίδα ΤΟΥΣ ή στις … νέες τους της μετανάστευσής τους και της πορείας ΑΥΤΟγενοκτονίας τους με Νόμους ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ Βουλής τους…, από όλες τις αριστεροδεξιές συγ-κυβερήσεις και Αντιπολιτεύσεις.
Σλαβική Μακεδονία: Έθνος ΣΛΑΒΩΝ και ΜΟΝΟ ως τόπος βόρεια Μακεδονία. Εν… «τοιαύτη» Δημοκρατία μας…. κουβέντα να γίνεται από…. λαό…. στο λαό… για το λαό… ΧΩΡΙΣ τον λαό ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και Διατάσσει η ΜΙΑ εν…. «τοιαύτη Ελληνική Δημοκρατία» ΕΞΟΥΣΙΑ: Ο Πρωθυπουργός. Αυτή τουλάχιστον που… φαίνεται…. αλλά ΜΙΑ εξουσία: Πρωθυπουργός, οι… άλλες διορισμένες και ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ αλληλοκαλυπτόμενες στη ΔΙΑΛΥΣΗ της Δημοκρατίας με «Υπουργοβουλευτές μόνο του …. Πρωθυπουργού ΤΟΥΣ» ΧΩΡΙΣ διάκριση καμμιά εξουσιών σε … Καθεστώς, αφού ΚΑΙ τον Αρχηγό της Δικαστικής «ανεξάρτητης» εξουσίας ο … Πρωθυπουργός ΤΟΝ επιλέγει και τον διορίζει «ανεξάρτητον».
Ταύτα βεβαίως ως υποχώρηση από το ΧΩΡΙΣ «Μακεδονία» τώρα όχι προς εθνικόν ΕΛΛΗΝΩΝ πανηγυρισμό…. πλέον…. Συνεχώς ΚΑΙ σε ΑΥΤΟ με ΟΛΑ τα… λοιπά «ζητήματα» ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ σε τούτον τον τόπο μας με τούτους τους… «πολιτικούς μας» και… διορισμένους αξιωματούχους τους…
                

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη